Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Novi važan projekt

Uređuju se poučne staze Sopot i Trbušanci

Foto: Grad Vinkovci
Oba projekta zajedno koštaju gotovo milijun i pol kuna, a u potpunosti ih financira novac europskih fondova

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i predstavnik tvrtke Energogradnja Marko Ivanšić potpisali su ugovor o izvođenju 
radova na izgradnji poučnih staza Sopot i Trbušanci. Kako je rečeno, projekti su zajedno vrijedni gotovo 1,5 milijuna kuna i u stopostotnom iznosu financirani sredstvima EU.

– Poučna staza Sopot nastavak je našeg projekta “Park šuma Kanovci” i tako ćemo zaokružiti jednu cjelinu na Sopotu, gdje  će naši sugrađani moći provesti cijeli dan u prirodi, šetati se poučnim stazama, popeti se na vidikovac i odmoriti, ali i rekreativno vježbati te možda nakon toga otići na PIK-ov stan. Kada govorimo o Poučnoj stazi Trbušanci, važno je naglasiti da ćemo na ovaj način povezati vinkovački dio Trbušanaca s privlačkim dijelom, budući da je i njima prošao projekt poučne staze, na kojem smo također u agenciji radili. Rok za završetak radova je pet mjeseci  nakon uvođenja u posao, za obje poučne staze – rekla je direktorica Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA Danijela Slipčević.

Najavila je da će duž staza biti postavljene informativno-edukatine table, odnosno poučni paneli koji će poučavati o biljnim i životinjskim vrstama ovog podneblja, kao i brojni drugi sadržaji, a sve kako bi učenicima, posjetiteljima i turistima približili životinjski i biljni svijet našega kraja te kako bi stvorili što kvalitetnije uvjete za aktivan boravak u šumi.

– I dalje nastavljamo s projektima koji će pridonijeti da u konačnici imamo jednu turističku infrastrukturu, ali i isto tako i prostor 
u kojemu će naši sugrađani provoditi vrijeme. Očekujemo da ćemo vrlo brzo odraditi posao te turističku infrastrukturu staviti 
na raspolaganje svojim sugrađanima – istaknuo je Bosančić.