Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 82 pregleda
Gabrijela Žalac u Vinkovcima

Uskoro natječaj za projekte za koje je iz EU fondova osigurano 231 milijun kuna

Gabrijela Žalac
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Gabrijela Žalac rekla je kako je za projekt Slavonija ugovoreno 12 posto sredstava, ali i da taj postotak stalno raste.

Ministrica regionalnog razvoja u Vladi RH Gabrijela Žalac najavila je na gospodarskoj konferenciji Business day, koja se održava u sklopu 52. Vinkovačkih jeseni, kako će 15. rujna biti objavljen natječaj za sredstva koja su osigurana u okviru Fonda za regionalni razvoj i kojima će biti sufinancirani projekti koje nije moguće financirati sredstvima iz fondova Europske unije. Po riječima Žalac radi se o 231 milijun kuna.

- Smatram to iznimno važnim jer moramo osigurati zalihu projekata koji će biti onda financirani fondovima EU. Pomoć je namijenjena jedinicama lokalne i regionalne samouprave i tvrtkama u njihovom vlasništvu. Želimo kroz projekt Slavonija utvrditi zajedničke lance vrijednosti i konačno sve investicije koje se trebaju dogoditi na ovom području potpuno drugačije dimenzionirati - rekla je Žalac govoreći na panel raspravi na temu "Mogućnosti razvoja poduzetništva-koristimo ih!".

Dodala je i kako je za projekt Slavonija ugovoreno 12 posto sredstava, ali i da taj postotak stalno raste. Na raspravi je sudjelovao i pročelnik za gospodarstvo Grada Vinkovaca Vedran Čuljak koji je rekao kako je svoje završno financijsko izvješće predalo 570 poduzetnika.

- Tijekom prošle godine svoje financijsko izvješće predalo je 513 poduzetnika što govori o porastu broja poduzetnika u Vinkovcima. U isto vrijem raste i broj obrta. Zadovoljni smo jer je struktura unutar obrta uglavnom proizvođačka - rekao je Čuljak napominjući da su gradske vlasti povukle nedavno 20 milijuna kuna za izgradnju novog Poduzetničkog inkubatora kao i da djeluje i Tehnološki park koji je u potpunosti pun.