Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
I ove godine grad Kutina daje potpore za blagdane i onima s osobnom invalidninom

Uskrsnica svima s mirovinom do 2000 kuna

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Svi koji imaju pravo na uskrsnicu, a još se nisu prijavili, to mogu napraviti do 1. travnja

Grad Kutina nastavlja s potporama umirovljenicima i osobama s invaliditetom koji primaju osobnu invalidninu za predstojeće uskrsne blagdane. U 2022. godini će, kao i prethodne godine, stanovnici Kutine koji primaju mirovinu do 2000 kuna  ostvariti pravo na jednokratnu pomoć. Oni s mirovinom do 1000 kuna dobit će 400 kuna, dok će oni čija je mirovina od 1000,01 do 2000 kuna dobiti 300 kuna uskrsnice. Sve osobe koje primaju osobnu invalidninu dobit će uskrsnicu u skladu s gore navedenim cenzusom, ovisno o visini invalidnine.

Isplate će biti obavljene na tekući račun podnositelja. Svi  korisnici koji su ostvarili pravo na jednokratnu pomoć za Božić 2021. godine ne moraju ponovo podnositi zahtjev jer se nalaze u sustavu. Oni koji to nisu ostvarili,  a imaju pravo na uskrsnicu, moraju dostaviti dokumentaciju na mail adresu drustvene@kutina.hr ili Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo, soba br. 3, svaki radni dan od 8 do 14 sati, i to do 1. travnja 2022. godine, ali samo ako zahtjev za uskrsnicu nisu podnosili u 2021. ili 
prethodnim godinama. 

Trebaju dostaviti tiskanicu zahtjeva, presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu – na uvid, presliku odreska od isplate mirovine (ne stariji od tri mjeseca) i presliku kartice tekućeg računa.