Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
s ciljem promicanja regionalne i lokalne mobilnosti

Uz veliku pomoć EU fondova, Sisak dobio 20 novih autobusa

1/3
Foto: VL
'Novi autobusi koji u Sisak stižu uoči ljeta značajno će pomladiti i modernizirati vozni park'

Do lipnja iduće godine sisački gradski autobusni prijevoznik dobit će 20 novih autobusa vrijednih gotovo 22,8 milijuna kuna.

Cijeli iznos za nove Auto prometove autobuse pokriven je bespovratnim sredstvima EU fondova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, s ciljem promicanja regionalne i lokalne mobilnosti i povećanja putnika u javnom prijevozu.

auto promet sisak Djeca oduševljena - u autobusu im društvo pravi Djed Božićnjak

"Novi autobusi koji u Sisak stižu uoči ljeta značajno će pomladiti i modernizirati vozni park te će, sukladno europskim preporukama, utjecati na smanjenje onečišćenja okoliša. S isporukom novih autobusa na svim ćemo linijama imati nove autobuse, a svi stari autobusi miču se s prometnica.", rekao je direktor Auto prometa Sisak d.o.o. Darko Majić koji je ugovor o kupnji novih autobusa, u nazočnosti gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, potpisao s direktorom tvrtke Autobus d.o.o. Robert Vrhovski, zastupnikom IVECA za Hrvatsku.

Voditelj odjela u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić pojasnio je kako je Ministarstvo 2016. godine započelo razgovore s devet prijevoznika u vlasništvu županija, gradova i općina za dodjelu bespovratnih sredstava.

Obnova zgrade stajala je 4,8 milijuna kuna Sisak Obnovljena zgrada Katastra izgrađena još u 19. stoljeću

"Nakon toga smo poslali poziv za dodjelu bespovratnih sredstava te je u ukupnom paketu bilo 163 autobusa. Auto promet je treće poduzeće koje je uspjelo potpisati ugovor. S ovom potporom ostvarili smo veliki uspjeh i cilj, a on je povećanje mobilnosti građana i osiguranje kvalitete javnog prijevoza", zaključio je Šoštarić.