Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Tradicionalni prijam vjerskih zajednica u Našicama

”Važno je ulagati u ljude i njihovu duhovnost”

Foto: Našice
Fra Petar Cvekan istaknuo je kako je godišnji susret prigoda da se prisjete svih susreta i da ga raduje što se u gradu radi i gradi

Tradicionalni prijam predstavnika vjerskih zajednica na području Grada Našica održan je u uredu gradonačelnika. U ime vjerskih zajednica nazočili su mu gvardijan našičke župe Petar Cvekan i franjevac Marijan Vidović, župnik župe Velimirovac Ivan Certić, župnik župe Markovac Patrik Alatić te pastor Evanđeoske pentekostne crkve Zdravko Kleščik.

Složili su se da je važno ulagati u ljude i njihovu duhovnost, istaknuli su dobru i cjelogodišnju suradnju s Gradom te zahvalili gradonačelniku na zajedništvu i suradnji.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako će i ubuduće raditi na korist građana, “kako bi Našice postale grad sretnih ljudi, grad koji se razvija i ostvaruje mnoge projekte”. Istaknuo je i razvoj zdravstvenog i vjerskog turizma. 

Dogradonačelnik i saborski zastupnik Hrvoje Šimić zahvalio je svećenicima i istaknuo da je osim osiguranja gospodarskog razvoja potrebno raditi i na duhovnom razvoju kako bismo postigli puninu života.

Fra Petar Cvekan istaknuo je kako je godišnji susret prigoda da se prisjete svih susreta i razmotre zajednički planovi te je poručio da su franjevci oduvijek dio grada, da ga raduje što se u gradu radi i gradi te da su svećenici otvoreni za nastavak razvijanja dobrih odnosa.