Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
prijateljski razgovor

Veleposlanica Kraljevine Norveške u posjetu Splitu

Foto: Grad Split
Velik potencijal je i suradnja na području turizma, obzirom da je srednje-dalmatinsko područje sve privlačnije norveškim turistima

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara susreo se danas s Astrid Versto, veleposlanicom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj prilikom njenog prvog službenog posjeta Splitu.

Split druženje poduzetnika Susret 'Malom kavom do velikog posla'

U srdačnom i prijateljskom razgovoru naglašena je dobra suradnja na nacionalnoj razini i realizacija projekata sredstvima zemalja izvan Europske unije, među kojima je i Norveška. Jedan od takvih projekata, s izravnim benefitima za Split, je provedba Norveškog financijskog mehanizma i povlačenje sredstava za obnovu zgrade "Stande", a za potrebe rada Općinskog suda u Splitu.

Velik potencijal je i suradnja na području turizma, obzirom da je srednje-dalmatinsko područje sve privlačnije norveškim turistima kojih je prošle godine ovdje boravilo oko 300 tisuća. 

Gradonačelnik Krstulović Opara predstavio je veleposlanici Versto splitske kapitalne projekte, posebno budući Tehnološki centar koji otvara niz mogućnosti poslovne i privredne suradnje. Sugovornici su se dotakli i izvrsne suradnje na kulturnom i društvenom planu u prilog čemu govori i manifestacija Mjesec norveškog filma u Splitu koja će se prikazivati u kinoteci Zlatna vrata.

Započeli radovi u Park šumi Marjan i uklanjanje stabala oboljelih od potkornjaka split Započeli radovi u Park šumi Marjan i uklanjanje stabala oboljelih od potkornjaka