Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica 1178 pregleda
uloženo više od pola milijuna kuna

Velika Gorica dobila ‘no kill’ sklonište za životinje

no kill sklonište u Velikoj Gorici
Foto: Grad Velika Gorica
Sklonište je opremljeno sa 17 bokoseva za skupno držanje pasa koji uz unutarnji prostor imaju i 17 pripadajućih vanjskih smještajnih jedinica

U Jagodnom je s radom počelo gradsko sklonište za napuštene životinje. Sklonište koje se prostire na 5000 metara kvadratnih jedno je od rijetkih 'no kill' skloništa u Hrvatskoj.

Prostorije skloništa u cijelosti odgovaraju propisanim standardima za zbrinjavanje napuštenih životinja. Sklonište za životinje opremljeno je sa 17 bokoseva za skupno držanje pasa koji uz unutarnji prostor imaju i 17 pripadajućih vanjskih smještajnih jedinica. Grad Velika Gorica je u uređenje uložio više od pola milijuna kuna.

- Ovo je jedno od najmodernijih i najuređenijih skloništa za napuštene životinje, a posebno me veseli činjenica da smo jedan od rijetkih gradova koji je uspio ostvariti cilj izgradnje 'no kill' skloništa - izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Unutar skloništa je ograđeni prostor primjerene veličine za slobodno kretanje pasa, a uz veterinarsku službu, o životinjama će, u suradnji s Gradom brinuti i udruga Sigurna kućica, priopćili su iz gradske uprave.

Dežurni broj telefona Skloništa je 095/4000-234.