Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Cirkuski ulični festival oživljava humoristični duh Samobora

Velika parada za početak 11. Cu’fusa u petak

Foto: Samobor
Tijekom vikenda od 11 do 14 sati održavat će se Cu’fusek, program radionica cirkuskih vještina, a u parku iza Samoborskog muzeja od 14 do 17 traje “chillbar”

Prije 11 godina Samobor se ubilježio na cirkusku kartu Europe. Otad pa sve do danas cirkuski ulični festival Cu’fus upotpunjuje kulturnu, turističku, zabavnu i gastronomsku ponudu, oživljava humoristični duh Samobora i promiče cirkusku umjetnost. Ove godine počinje u petak i traje do nedjelje, a nudi programe za razne generacije i afinitete – cirkuske ulične predstave, dječji i glazbeni program, radionice cirkuskih vještina...

Jedanaesti Cu’fus počinje u petak u 18 sati velikom paradom na Trgu kralja Tomislava u režiji Marija Kovača, program se nastavlja 
u parku ispred Muzeja s kratkim točkama mladih umjetnica i završava glazbenom predstavom “Kiss”, koju izvodi Alice in Wonderband. Tijekom vikenda od 11 do 14 sati održavat će se Cu’fusek, program radionica cirkuskih vještina, a u parku iza Samoborskog muzeja od 14 do 17 traje “chillbar”.

Kasno poslijepodne i večer rezervirani su za cirkuske ulične predstave. Posljednja predstava, “Las Calaveras fireshow”, održat će se na Trgu kralja Tomislava,  a ostali program u parku pokraj Muzeja. Cu’fus ove godine nudi mnogo uličnih predstava s područja cirkuske i srodnih umjetnosti. Los Filonautas (Italija), Emilio the Balanser (Venecuela), Gledališče Ane Monro (Slovenija), Alice in Wonderband (Srbija)  samo su neki od umjetnika koji će nastupiti.

Program je besplatan, a donaciju možete ubaciti u šešir umjetnika.