Izbornik
Naslovnica Gradovi
Radovi vrijedni više od 9 milijuna eura

Veliko ulaganje: U tri mjeseca sanirat će se 80 prometnica

Gradonačelnik Zvonimir Novosel obišao je i Pavlovčane, Breznik Plešivički, Gornju Reku, Plešivicu, Vranov Dol i Prilipje te porazgovarao s tamošnjim mještanima o radovima koji su u tijeku.
1/4
Foto: Jastrebarsko
Na području Jastrebarskog trenutačno se radi na šezdesetak lokacija, a još se više od dvadeset gradilišta otvara ovih dana, kažu u Gradu

Na području Jastrebarskog trenutačno se radi na 60-ak lokacija, a još se više od 20 gradilišta otvara ovih dana. Gradonačelnik Zvonimir Novosel obišao je neka od naselja u kojima se provode radovi, ukupno vrijedni više od 9 milijuna eura, za što je ostvarena potpora Fonda solidarnosti, a u najavi su i dodatna sredstva za nove radove.

Dugogodišnji problemi
Samo u Čegljima, Gornjoj Kupčini, Vukšin Šipku i Gucima Draganićkim ukupno će biti sanirano više od šest kilometara na desetak prometnica. U ovim je naseljima dio radova već završen, a još će nekoliko prometnica uskoro biti sanirano pa će prometovanje uskoro biti puno lakše i sigurnije. Iz istog se projekta, kažu u Gradu, sanira i više od 11 kilometara na 14 prometnica u plešivičkom kraju, a gradonačelnik je obišao i Pavlovčane, Breznik Plešivički, Gornju Reku, Plešivicu, Vranov Dol i Prilipje te porazgovarao s tamošnjim mještanima o radovima koji su u tijeku.

Ovaj je kraj prometno trenutno vjerojatno i najzahtjevniji, jer se osim radova koje je ugovorio Grad izvode radovi i na sanaciji cestovnih klizišta na županijskim cestama, ali i na sanaciji klizišta na Prilipju koje se također financira iz Fonda solidarnosti Europske unije. Iz tog razloga postoje i poteškoće u prometovanju što dodatno otežavaju loši vremenski uvjeti.

– Rokovi za izvođenje radova su zaista kratki i svjesni smo kako je trenutačno svakodnevno putovanje otežano. No moramo također znati kako će samo u tri mjeseca na jaskanskom području biti sanirano gotovo 80 prometnica, što je povijesno ulaganje u povijesno kratkom roku. Još jednom zahvaljujem na strpljenju i pozivam na razumijevanje. Ovim projektom dobili smo priliku riješiti neke dugogodišnje probleme koji muče naše građane – rekao je gradonačelnik.

Kvalitetno i na vrijeme
Što se samog grada tiče, završeni su radovi na sanaciji Ulice kralja Tomislava i V. Holjevca, dok su pri kraju oni u Kolodvorskoj, Bakačevoj i Mladinskoj. Predstoji još i postavljanje uspornika brzine na nekoliko lokacija, po završetku svih radova. Riječ je o više od 1,5 kilometara saniranih prometnica, a otvorena su i nova gradilišta. Radovi u Ulici A. i D. Starčevića trebali bi započeti ovih dana, a isto tako započeli su radovi u Desinečkoj, Ulici A. Kovačića, A. G. Matoša i Plešivičkoj te su u tijeku pripremne radnje za izvođenje radova u ulicama J. Matka, A. Straussa, K. Tompe i P. Skoka. Zadovoljni su i predstavnici mjesne samouprave, kao i mještani koju su se pridružili obilascima te istaknuli kako postoje još neke otvorene situacije koje se moraju riješiti, no bitno je, kažu, da sve na kraju bude završeno kvalitetno i na vrijeme.