Izbornik
Naslovnica Gradovi 32 pregleda
Pavao Josić novac ostavlja Gradu

Vijećnik Živog zida odrekao se mjesečne naknade od 1200 kn

Gradsko vijeće Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
Svakome članu Gradskoga vijeća Vukovara mjesečno se, za vrijeme trajanja mandata bez obzira koliko broj sjednica vijeća se održao, isplaćuje po 1.200 kuna

Kako je i najavio, Pavao Josić, jedini vijećnik Živoga zida u Gradskom vijeću Vukovara, odrekao se vijećničke naknade koja mu kao vijećniku pripada. Svakome članu Gradskoga vijeća Vukovara mjesečno se, za vrijeme trajanja mandata bez obzira koliko broj sjednica vijeća se održao, isplaćuje po 1.200 kuna.

- Kao vijećnik Živog zida, rođeni Vukovarac, odričem se prava na vijećničku naknadu u svom mandatu. Ne želim uživati u privilegiji koju su osmislili i ozakonili politički manipulatori kako bi sebi priskrbili poslušnu kritičnu masu za dizanje ruku u sprovođenju svojih, zločinačkih i neljudski nakana. Sredstva kojih se odričem, 57.000 kuna, ostavljam svom Gradu. Odričem se i svake poslovne suradnje, koja bi se eventualno mogla izroditi između moje obiteljske tvrtke i grada, u periodu dok sam Gradski vijećnik - navodi se u priopćenju koje je novinarima podijelio Josić.

Kaže i kako želi na vrlo jednostavan i jasan način pokazati svojim sugrađanima, kolegama vijećnicima i gradskim čelnicima, kako bi se trebali ponašati ljudi koji su dobili privilegiju da svojim radom pridonesu dobrobiti društva.