Izbornik
Naslovnica Gradovi
Ima čak 1307 kvadrata

Vilu Park u središtu Karlovca prodaju za 3,2 milijuna kuna

Vila Park Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
O prodaji vile Park raspravljat će se idući tjedan na sjednici Gradskog vijeća Karlovac

Iako su karlovački oporbeni vijećnici prije nešto više od tri mjeseca uspjeli odgoditi prijedlog Grada Karlovca o prodaji vile Park u središtu grada jer su smatrali da sada nije vrijeme za prodaju, upravo o toj prodaji ponovo će raspravljati idući tjedan na sjednici Gradskog vijeća Karlovca.

Gradska vila, u kojoj je donedavno bio vrtić Park, ima čak 1307 kvadrata, a oko 230 kvadrata zauzima samo zgrada, ostalo je dvorište i park, po procjeni stručnjaka, prodavala se za 3,1 milijun kuna. Oporba je tražila od gradonačelnika da povuče prijedlog i traži novo vještačenje.

Nakon tri mjeseca nova je procjena cijenu neznatno podigla, na 3,2 milijuna kuna. Nezavisni vijećnik Davor Petračić tada je tvrdio da se takva vila ne smije prodavati za svega 662 eura po kvadratu, odnosno da se ne smije prodavati za manje od 900 eura po kvadratu. Takvo je mišljenje imala i oporba koja je tvrdila da se vila ne smije prodavati za manje od 5 milijuna kuna jer da, ako je netko ‘bacio oko’ na nju, taj ima i novca za takvu vilu koja je u dobrom stanju.