Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
I ovogodišnja utrka u Vinkovcima privukla velik broj sudionika iz cijele Hrvatske

Vinkovačkim ulicama trčala se prva od tri Orion utrke

Foto: Vinkovci
– Krećemo s našom trilogijom jer se u proljeće uvijek dobro nekako probuditi i dati ljudima priliku da se bave sportom te malo promovirati sport u Vinkovcima, a možemo  slobodno reći da od ovoga dana gotovo da nema vikenda do jeseni  a da se nešto neće događati u samome gradu – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić

Drugi je put u Vinkovcima održana utrka pod nazivom Orion na kojoj su sudionici trčali rutu od 5 kilometara. Bila je to prva utrka od planirane tri, koja se trčala ulicama Vinkovaca. Pobjednici prvog dijela trilogije su Luka Nedeljković u muškoj konkurenciji i Ela Đelatović koja je među ženama imala najbrže  istrčano vrijeme.

– Krećemo s našom trilogijom jer se u proljeće uvijek dobro nekako probuditi i dati ljudima priliku da se bave sportom te malo promovirati sport u Vinkovcima, a možemo  slobodno reći da od ovoga dana gotovo da nema vikenda do jeseni  a da se nešto neće događati u samome gradu. Čestitke svima koji su se iz zimskog sna probudili i krenuli u utrku i nadam se da će trilogija iz godine u godinu sve više rasti – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Među sudionicima utrke bio je i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić koji je branio boje grada Vinkovaca.

– Ovo je jedna od najljepših utrka. Proljeće je i trčimo pet kilometara ulicama najstarijeg europskog grada. Skupili su se svi rekreativci, a možda i neki profesionalci, ne samo iz Slavonije nego i iz cijele naše Hrvatske – rekao je Romić.

Organizator utrke Hrvoje Klarić rekao je da je zadovoljan održanom utrkom te napomenuo kako je u odnosu na prošlu godinu napravljena mala promjena.

– Napokon da su epidemiološke mjere popustile, stoga se nisu okupili samo trkači iz Vinkovaca nego i iz Slavonskog Broda, Osijeka, Zagreba te susjedne Bosne i Hercegovine. Ove godine smo  malo promijenili raspored trilogije pa smo sada napravili uvod s jednom kraćom utrkom da bi se naši trkači što bolje pripremili za utrke koje su duže i teže – kazao je Klarić.

U pripremi je i organizacija utrke na 10 kilometara nazvane “Orient Express” koja je druga utrka vinkovačke trilogije. Organizator utrke je Sportska udruga građana FCT Vinkovci, a održava se 23. travnja.