Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 172 pregleda
Tradicionalna manifestacija

Vinski grad, Slavonski sokak i Svečani mimohod na 52. Vinkovačkim jesenima

Vinkovačke jeseni
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković najavio je kako će ova tradicijska manifestacija započeti Županijskom smotrom folklora na kojoj će nastupiti više od 50 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni, 52. po redu, održat će se pod geslom "Iz Slavonije". Najavljeno je to na prvoj sjednici Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni uz napomenu kako je geslo proizašlo iz pjesme "Ex Slavonija" vinkovačkog pjesnika Vladimira Kovačića.

- Vinkovačke jeseni najznačajnija su manifestacija tradicijske kulture, ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj regiji. Želimo da svake godine budu sve bolje sa što više sadržaja i želimo da uistinu traju 10 dana i 24 sata dnevno - rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković najavio je kako će ova tradicijska manifestacija započeti Županijskom smotrom folklora na kojoj će nastupiti više od 50 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije. Prvi vikend rezerviran je za Dječje vinkovačke jeseni na kojima će i ove godine nastupati djeca iz cijele Hrvatske.

Svečano otvorenje ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni najavljeno je za 15. rujan s početkom u 20 sati na Velikoj pozornici. I ove godine bogat program će biti prezentiran kroz Državnu smotru izvornog hrvatskog folklora. Kruna je ponovno Svečani mimohod svih sudionika koji ulicama grada započinje u nedjelju 17. rujna u 10 sati.

Direktorica vinkovačke gradske tvrtke Promo Cibalae Mirjam Jukić istakla je kako je program Vinkovačkih jeseni iz godine u godinu sve bogatiji i to posebice u gospodarskom i marketinškom smislu te koncertnom dijelu manifestacije.

-  Najveća novina na 52. Vinkovačkim jesenima bit će Vinski grad koji će se smjestiti uz središnji vinkovački Trg bana Josipa Šokčevića. Radi se o projektu tvrtke Vinart, koja okuplja vinare iz Europe, ali i svijeta i koja već ima velikog iskustva s organizacijom sličnih evenata na međunarodnoj razini. I ove godine središnje mjesto će biti Slavonski sokak s više od 50 štandova i kućica, restoranima i velikim šatorom. Ukratko, na kraju možemo reći kako će u popratnom dijelu programa Vinkovačkih jeseni biti više od 60 događanja, a ne smijemo zaboraviti ni veliki broj kvalitetnih koncerata od kojih izdvajamo one Petra Graše, Lana Jurčević, Mate Bulića, Jasmina Stavrosa, Najboljih hrvatskih tamburaša i mnogih drugih. Posebno bogat bit će program urbanih jeseni, a ove godine Mali divani održavaju se čak dva dana u petak i subotu u prostoru Velikog šatora uz ponudu jela i pića, te bogat glazbeni program i besplatan ulaz - rekla je Jukić.