Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 65 pregleda
Pozitivni pomaci

Više od 160 sudionika na Regionalnoj konferenciji gospodarstvenika

Gabrijela Žalac
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Ministrica Gabrijela Žalac je najavila i kako će se tijekom srpnja održati sastanak dužnosnika Vlade s županima, gradonačelnicima i načelnicima izabranim na prošlim lokalnim izborima kada oko utvrđivanja smjernica za donošenje državnoga proračuna za 2018. godinu

Sinergija kao ključ oporavka“ naziv je 6. Regionalne konferencije gospodarstvenika koja je danas započela u Vinkovcima, a koja je okupila više od 160 sudionika. Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, koja je i konferenciju proglasila otvorenom, kazala je kako su se stvari u gospodarstvu Hrvatske počele kretati u punom boljem smjeru kao da to potvrđuju i brojni pokazatelji.

-Gospodarstvenici i poduzetnici u Vladi premijera Plenkovića imaju prijatelja. Isto tako ogroman značaj za gospodarstvo ima politička stabilnost koja je za poduzetnike najbitnija. Jako važno istaknuti je kako je upravo politička stabilnost od ključne važnosti za ulaganja, investicije i razvoj poduzetništva, rekla je Žalac koja je tijekom konferencije sudjelovala i u panel diskusiji "Organizirano i jedinstveno domaće tržište - mogućnosti i vizija".

Žalac je najavila i kako će se tijekom srpnja održati sastanak dužnosnika Vlade sa županima, gradonačelnicima i načelnicima izabranim na prošlim lokalnim izborima kada oko utvrđivanja smjernica za donošenje državnoga proračuna za 2018. godinu.  

- Malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj se umorilo od čekanja da se dogode pozitivni pomaci koji bi im dali vjetar u leđa. Čekanje više nije opcija i vrijeme je da razmotrimo opciju udruživanja jer svrha udruživanja je uvijek dobrobit i podjela znanja i resursa sa zajedničkim ciljem. Ako shvatimo da je bogata Slavonija u rangu s Likom na začelju ljestvice proaktivnosti, optimizma, motivacije, trebamo se zapitati gdje nas vodi daljnje nedjelovanje - rekla je u ime organizatora Lotusmedia d.o.o. Mara Majstorović.