Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Središnji dio paljenje svijeća

Više od 500 izvođača i 30-ak događanja na 'Adventu u Vinkovcima'

Mladen Karlić, gradonačelnik Vinkovaca
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić najavio je kako će, nakon niza godina, Vinkovčani za advent ponovo imati klizalište

"Advent u Vinkovcima", koji će se održati od 26. studenoga 2016. do 7. siječnja 2017., okupit će više od 500 izvođača na 30-ak događanja u središtu Vinkovaca, a među brojnim sadržajima bit će i klizalište na Trgu bana Josipa Šokčevića.

- Želja nam je i ove godine da se oko adventa svi okupimo i kroz zajedništvo doprinesemo ljepšem ozračju u Vinkovcima, posebice u predbožično vrijeme -  poručio je u ponedjeljak vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Pozvao je građane, udruge i ustanove da se pridruže obilježavanju adventa te daju svoj doprinos ideji koju nosi vrijeme Božića.

Najavio je kako će, nakon niza godina, Vinkovčani za advent ponovno imati klizalište i to na Trgu bana Josipa Šokčevića, neposredno do zgrade Gimnazije Matije Antuna Reljkovića.

Vožnja vlakićem ili na gondoli

Po riječima gradskog pročelnika za kulturu i turizam Maria Banožića, središnji dio "Adventa u Vinkovcima" bit će paljenje svijeća na adventskom vijencu.

 - U projekt manifestacije uključili smo i Gradsko kazalište Joze Ivakića, Gradsku knjižnicu i čitaonicu, Gradski muzej te Turističku zajednicu grada VInkovaca, a svoj doprinos dat će i vinkovačke osnovne škole te predškolske ustanove -  kazao je Banožić.

Najavio je da će svaki dan u tjednu, tijekom 43 dana "Adventa u Vinkovcima", biti posebno osmišljen i pun zanimljivih događanja. Tako će najmlađi moći uživati u vožnji adventskim vlakićem ili na gondoli, a svakodnevno će svoja vrata otvarati Božični sajam, dok će se subotom na klizalištu održavati disco večeri. 

 - Odmah do klizališta, otvorit će se Buba bar -  kazala je Mirjam Jukić, direktorica gradske tvrtke Promo Cibalae, koja je, uz Grad Vinkovce, i organizator manifestacije te dodala da iza projekta Buba bara stoji vinkovačka Udruga osoba s invaliditetom "Bubamara" koja se osmislila projekt vlastitog kafića u kojem bi radili članovi udruge.