Izbornik
Naslovnica Gradovi
Slavljenje početka berbe grožđa

Voloderska jesen – poseban naglasak uvijek je na škrletu i na vinarima

Uoči samog otvorenja manifestacije tradicionalno je među predstavnicama kulturno-umjetničkih društava koja su nastupala održan izbor najljepše snehe
1/2
Foto: Popovača
Tradicionalna manifestacija posvećena moslavačkom vinu i običajima vezanim uz berbu okupila je i ove godine mnogo posjetitelja i izlagača

U Voloderu je održana tradicionalna manifestacija posvećena vinu i berbenim običajima, 56. Voloderska jesen. Iznimno zadovoljan ovogodišnjom manifestacijom bio je predsjednik Mjesnog odbora Voloder Danijel Sučija

– Za nas Voloderce ovo su najvažniji dani u godini. Voloderske jeseni ove godine zaista su potvrdile ono zbog čega su i 1968. pokrenute, slavljenje početka berbe grožđa. Kao što su naši stari, tako smo i mi sada ispekli vola kako bismo počastili sve naše goste, kao što su oni častili svoje težake. Ova manifestacija zaista je veliki promotor za Voloder, Popovaču, ali i cijelu Sisačko-moslavačku županiju – rekao je Sučija.

Vrijedne Moslavke i Moslavci
Bogat i raznovrstan trodnevni program okupio je brojne posjetitelje.

– Vinogradi i vino, posebice škrlet, ono je što se poštuje u našim krajevima i zaista smo se potrudili posvetiti ovu manifestaciju upravo tome. Program je bio doista raznolik, možda i najbolji do sada, organizatori su se potrudili i posvetili mu puno pozornosti te je svako od nas mogao pronaći nešto za sebe. Uz sportske i zabavne sadržaje pripremljeno je bilo najviše onih u kojima smo prezentirali našu tradiciju, običaje vezane uz berbu, ali i naše domaće vino i hranu. Zaista zahvaljujem Mjesnom odboru Voloder, svim voloderskim udrugama i drugim udrugama s područja grada Popovače te našoj Turističkoj zajednici, uložen je velik trud, a kao što smo imali prilike vidjeti, isplatio se – rekao je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Ovogodišnjoj manifestaciji nazočili su brojni gosti i posjetitelji. Čast otvorenja 56. Voloderske jeseni pripala je sisačko-moslavačkom županu Ivanu Celjaku.

– Voloderske jeseni jedna su od naših najznačajnijih, najveselijih i najkvalitetnijih manifestacija, te se ponosimo njome. Bogat sadržaj osigurava svim posjetiteljima da pronađu nešto za sebe. Poseban naglasak stavljamo na naš škrlet, na naše vinare, ali i druge autohtone proizvode naših vrijednih Moslavki i Moslavaca. Sisačko-moslavačka županija potiče organizaciju manifestacija koje obogaćuju našu turističku ponudu, a ovo je manifestacija koja obogaćuje ne samo turističku već i gospodarsku ponudu i izuzetno se ponosimo njome – rekao je župan Celjak.

Izbor najljepše snehe
Uoči samog otvorenja manifestacije tradicionalno je među predstavnicama kulturno-umjetničkih društava koja su nastupala održan izbor najljepše snehe. Tu je titulu ove godine osvojila Marinela Pavić iz Lužana, za prvu pratilju izabrana je Ljiljana Masnjak iz Potoka, za drugu pratilju Mira Džalto iz Rame, a pohvalu je dobila i Mirela Rosić iz Repušnice.

Posljednjeg dana manifestacije birana je najljepša beračica. Ta je titula ovoga puta pripala Viktoriji Milek iz Potoka, za prvu pratilju izabrana je Manuela Bencek iz Volodera, za drugu pratilju Doris Bijelić iz Repušnice, a Tea Varga iz Zasadbrega i Nika Jančić iz Čazme dobile su priznanja.

Pobjednica Eva Gal Čestitao i župan Svjetska prvakinja Eva Gal stigla kući ISTOG DANA u Osijeku su otvoreni radovi na obnovi zračne luke i zatvoreni radovi na obnovi glavne zgrade željezničkog kolodvora Generator gospodarske i ekonomske promjene Za obnovu putničkog terminala Zračne luke Osijek 11,3 milijuna € Karlovački gradonačelnik Damir Mandić najavio je da će u idućem razdoblju odraditi sastanke, točnije njih 38, sa svim mjesnim odborima i četvrtima kako bi se vidjelo koji su projekti prioritet Ujedinjuje lokalnu zajednicu Karlovac kroz KAkvart daje 93.000 eura za 15 projekata diljem grada