Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
trajna ostavština

Za 23. rođendan grad je dobio skulpturu Relje Rajkovića

1/2
Foto: Grad Zaprešić
Izlagao je na deset samostalnih izložbi i 32 skupne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu

Na 23. rođendan Grada Zaprešića, na Trgu Ivana Pavla II, otkrivena je javna skulptura kipara Relje Rajkovića pod nazivom "Naš grb". 

U ime Povjerenstva za spomenike, spomen ploče i skulpture, autora i njegov rad je predstavio zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Relja Rajković je završio Odjel za dizajn metala u Školi primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Dodjelom ateljea nastavlja s pedagoškim radom u dvorcu Jakovlje.

s novosagrađenom sportskom dvoranom OŠ Kupljenovo zasjala u novom ruhu

Radionice namijenjene školskom uzrastu rezultirale su bakrenim grbom Jakovlja  trajno postavljenim u osnovnoj školi Jakovlje. Autor je skulpture "Tri masline" realizirane 2015. godine na privatnom posjedu Podere Conte Racani u Umbriji u Italiji.

Također je autor intervencije u prostoru "Vrt kao prostor kreativnosti" 2017. godine u Jakovlju.

Dobitnik je nagrada: Međunarodna izložba minijatura u Vršilnici 2014. godine u Zaprešiću i  Miniart 2017. godine u Rijeci.

Izlagao je na deset samostalnih izložbi i 32 skupne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je HDLU-a i ULUPUH-ove kiparske sekcije.

A od sada će njegova skulptura krasiti i grad Zaprešić. Umjetnik kaže da je ovo trajna ostavština, budući da izložbe dođu i prođu, a skulpture u javim prostorima ostaju zauvijek.

20 godina Plemićke mladeži u šetnji su se pridružili i brojni prolaznici 20 godina Plemićke mladeži