Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
postavljanje prigodne dekoracije i rasvjete

Za Advent će ugostiteljima biti omogućeno duže radno vrijeme

Advent u Rijeci
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
U povodu nadolazećih blagdana te u sklopu manifestacije Rijeka Advent započelo je postavljanje prigodne dekoracije i rasvjete na riječke ulice i trgove

Dekorativna rasvjeta će biti upaljena 1. prosinca, a po prvi će puta zasjati i na novouređenom Pavlinskom trgu kojeg je Grad Rijeka obnovio i uredio tijekom ove godine. Na Koblerovom trgu će, kao i do sada, oko fontane biti postavljen adventski vijenac čija će se prva svijeća upaliti prve adventske nedjelje, 3. prosinca.

Dekorativna rasvjeta u dane praznika i vikenda radit će tijekom cijelog dana, a u ostale dane od 5,30 do 8,30 te od 15,30 do 23,30 sati. Manji dio dekoracije, na dijelovima gdje ne postoje razvodni ormari za dekoraciju, bit će spojen na elektro instalaciju javne rasvjete, to jest uključit će se i isključiti s javnom rasvjetom.

Lokacije obuhvaćene blagdanskom rasvjetom su Korzo na koje se postavlja i jelka visoka oko 10 metara, Jadranski trg, Trg Republike Hrvatske, Trg 111. brigade, Trg bana Jelačića, Ulica Andrije Medulića, Trg Grivica (ispred Katedrale sv. Vida) na kojeg će također biti postavljena jelka, Trg mljekarice, Ulica Blaža Polića, Ulica Sokol Kula, Užarska ulica, Ulica Pavla R. Vitezovića već spomenuti Koblerov i Pavlinski trg te Ulica Janeza Trdine, Ulica Ante Starčevića, Ulica Frana Supila, Fiumara, Ulica Riva i Ulica Ivana Zajca, Verdijeva ulica,Titov trg Šetalište A.K. Mioščića, Strossmajerova ulica, početak Ulice Slavka Krautzeka i Frankopanski trg na Trsatu koji će isto dobiti jelku te Trsatska gradina.

Okićene će biti i pojedine lokacije na Orehovici, u Dragi, na Kozali, Kantridi, Pehlinu, Podvežici, Vežici, Svilnu, Zametu, Grpcima, Bulevardu i na području Psihijatrijske bolnice Lopača.

Također, kako bi se omogućilo riječkim ugostiteljima da se kroz prigodnu zabavnu i gastronomsku ponudu uključe u održavanje 'Rijeka Adventa' te kako bi zadovoljili očekivanu povećanu potrebu za ugostiteljskim uslugama za trajanja manifestacije, riječkim ugostiteljima bit će omogućeno duže radno vrijeme.

Svim ugostiteljskim objektima iz skupine 'Restorani' i 'Barovi' koji posluju na području grada Rijeke bit će dozvoljen rad do 6.00 sati petkom, subotom i dan uoči blagdana u razdoblju od 1. prosinca 2017. godine do 7. siječnja 2018. godine.

Također, ugostiteljskim objektima iz skupine „Objekti jednostavnih usluga“ i ugostiteljima koji ugostiteljske usluge pružaju izvan ugostiteljskog objekta na području određenom kao uži centar grada, u razdoblju od 1. prosinca 2017. godine do 7. siječnja 2018. godine, bit će dozvoljen rad do 24.00 sata nedjeljom, ponedjeljkom i srijedom te do 2.00 sata utorkom, četvrtkom, petkom i subotom, s time da će 24. i 31. prosinca 2017. godine biti dozvoljen rad do 6.00 sati.

Naravno, duži rad ugostiteljima će biti dozvoljen isključivo pod uvjetom da poštuju propise kojima se uređuje zaštita od buke i zaštita javnog reda i mira te da se protiv njih ne vode postupci vezani uz radno vrijeme odnosno da im nije izrečena mjera ranijeg završetka radnog vremena i slično.

Ugostitelji ne moraju podnositi pojedinačne zahtjeve za produženje radnog vremena, priopćili su iz Grada Rijeke.