Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Sportski klubovi i udruge potpisali su ugovore o financiranju sa Športskom zajednicom Grada Našica

Za našičke sportske udruge 1,450.000 kuna iz proračuna

Foto: Našice
– Našice su grad udruga i grad sporta i na to smo izuzetno ponosni – kaže gradonačelnik Krešimir Kašuba

Svečano su potpisani ugovori s ciljem osiguravanja sredstava sportskim kolektivima u Našicama, odnosno svim sportašima  koji se trude našički sport održati na visokoj razini. Ugovore o dodjeli sredstava potpisali su gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović i predstavnici sportskih klubova.

Grad sporta

Gradonačelnik Kašuba istaknuo je da su u proračunu za ovu godinu povećana sredstva isključivo za udruge i vatrogastvo, s naglaskom na sport. Želja je, naime, postizanje odličnih rezultata i okupljanje velikog broja djece.

– Našice su grad udruga i grad sporta. Imamo rukometni prvoligaš RK NEXE, Šahovski  klub “Radnik” Velimirovac,  ŠUD Šaran, kojima se izuzetno ponosimo, kao i svim drugim klubovima koji rade s djecom. Posebno se među njima ističe nogometni klub, ali ništa manje nisu važni ostali sportovi, poput borilačkih, kuglača, moto... Svi sportski klubovi u našem gradu iniciraju bavljenje sportom te zdrav život u sportskom duhu. U ovom proračunu stavka za udruge iznosila je 2,300.000 kuna, a sportskim udrugama dodijeljeno je 1,450.000 kuna. Ukupna sredstva su 2,300.000 kuna, a bit će dodijeljena putem javnog poziva – rekao je Kašuba.

Predsjednik Športske zajednice Nikola Antolović pohvalio je sve članice zbog ispunjavanja svojih dosadašnjih obveza.

– Prije svega zahvaljujem gradonačelniku Krešimiru Kašubi što je ispunio obećanje da će povećati dotacije za sve sportske klubove na području Našica. Tako je povećana dotacija za sport u gradu u iznosu od 100.000 kuna izravno članicama te 350.000 kuna na temelju javnog poziva. Napomenuo bih da imamo dvije članice kojima je istekao mandat u upravnim  odborima i apeliram da održe skupštinu kako bismo imali legalnog potpisnika – rekao je Antolović.

U redovnom roku

– S Gradom Našicama dogovorili smo da od trećeg mjeseca ide redovita isplata svakog mjeseca, kao i do sada – dodao je Antolović, naglasivši i da je tijekom pandemije koronavirusa isplaćivanje dotacija osigurano u redovnom roku i da se nada da će se tako i 
nastaviti.