Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Grad Bjelovar ravnomjerno ulaže u razvoj svojih prigradskih naselja

Za obnovu dječjih igrališta 150.000 kuna iz gradskog proračuna

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
- Idemo prvo u obnovu dječjih igrališta i ostalih komunalnih infrastruktura koje treba obnoviti i urediti. Posjetili smo Galovac gdje smo obnovili dječje igralište, a u Lugu ćemo također obnoviti dječje igralište. Zapravo, možda ćemo sagraditi još koje dječje igralište – kaže gradonačelnik Dario Hrebak

Ravnomjerno razvijanje prigradskih naselja iznimno je važno za Grad Bjelovar. Tomu u prilog ide obnova dječjih igrališta koja je u tijeku. Trenutačno je u planu obnova njih desetak, a na tri su radovi već završeni. Među njima dva su igrališta u Galovcu. Ono u 
sklopu osnovne škole s predsjednikom Mjesnog odbora Galovac Željkom Hunjetom obišao je bjelovarski gradonačelnik Dario 
Hrebak.

Popravljene su ili zamijenjene sjedalice na ljuljačkama, sjedalice na klackalicama, klupe i stol, sve sprave su obojene. Uskoro će biti postavljene i nove ploče i mrežice na koševima na košarkaškom igralištu.

Gradonačelnik Hrebak istaknuo je da je u proračunu oko 150 tisuća kuna namijenjeno za obnovu igrališta. Dodao je da će  puno biti uloženo i u obnovu i postavljanje novog igrališta u Lugu, a dio novca stiže iz europskih fondova.

Dobra suradnja

– U Gradskoj upravi pripremamo se za građevinsku sezonu. Sada kada su vremenski uvjeti relativno lošiji, idemo prvo u obnovu dječjih igrališta i ostalih komunalnih infrastruktura koje treba obnoviti i urediti. Posjetili smo Galovac gdje smo obnovili dječje igralište što pokazuje da ravnomjerno ulažemo po cijelom gradu. Pomoći ćemo i lokalnom nogometnom klubu. U Lugu ćemo u sklopu EU projekta također obnoviti dječje igralište. Zapravo, u narednih nekoliko tjedana planiramo  uložiti 150 tisuća kuna iz proračuna. Možda ćemo sagraditi još koje dječje igralište, posebno na sjeveru grada gdje je iznimno potrebno – zaključio je gradonačelnik Hrebak.

Predsjednik Mjesnog odbora Galovac Željko Hunjet naglasio je dobru suradnju Mjesnog odbora s Gradom.

- Dogradonačelnik Igor Brajdić za posjeta igralištu rekao je sve će biti obnovljeno do 15. ožujka. Početak je ožujka što znači da su i prije roka sve riješili i ja to pohvaljujem. Tu je puno djece koja vole doći na igralište i ovo je lijepa stvar. Imamo i nogometni klub koji broji 26 registriranih igrača. Važno je da  se mladi u našoj zajednici imaju gdje baviti sportom i da ne odlaze – rekao je Hunjet.

Briga o prigradskim naseljima

Djeca u prigradskim naseljima  trebaju imati adekvatno igralište, tvrdi zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić dodavši kako će sigurno raditi sve više na tome i posvećivati veću brigu o prigradskim naseljima. Naravno, sve u skladu s financijama jer nisu ni one nepresušne.

– Obnovili smo igralište u Brezovcu, dva igrališta u Galovcu, te do kraja ovoga mjeseca u Obrovnici, Patkovcu, Starim Pavljanima i Radničkom naselju. Važna su nam djeca u prigradskim naseljima i zato obnavljamo dječja igrališta. Da se razumijemo, nije to ništa revolucionarno, to je normalno pogotovo jer nam svima treba biti u interesu podići kvalitetu života u naseljima izvan samoga centra. Postoji izreka da selo hrani grad, a kod nas u Hrvatskoj se ljudi sa sela iseljavaju sve više. Neće ovih sedam obnovljenih igrališta to promijeniti, nije to problem od jučer ili problem na koji Grad ima direktan utjecaj, ali važna su nam djeca i izvan samoga centra. Svjesni smo da ni u centru grada igrališta nisu u savršenom stanju i obratit ćemo  više pozornosti tome – kaže Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika.