Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica

Za opremanje ambulanti osigurano osam milijuna kuna

bolnica Koprivnica
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
U projekt su uključene općine Kloštar Podravski, Drnje, Hlebine, Sveti Ivan Žabno, Virje, Gola i Podravske Sesvete, te domovi zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu

U Koprivnici je jučer održana početna konferencija projekta Pozdrav – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji, koja ga je i prijavila.

Župan Darko Koren naglasio je da je zdravstvo, uz obrazovanje, područje u kojem županije igraju najznačajnije uloge kao osnivači zdravstvenih ustanova, te da je projekt Pozdrav drugo kapitalno ulaganje u zdravstvo u ovoj godini, nakon 35 milijuna kuna za bolnicu u Koprivnici.

Cilj je ulaganje u zdravstvene ambulante i opremu. U projekt su uključene općine Kloštar Podravski, Drnje, Hlebine, Sveti Ivan Žabno, Virje, Gola i Podravske Sesvete, te domovi zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu. Kako ističe voditelj projekta Vladimir Šadek, jedan od ciljeva je smanjenje broja upućivanja pacijenata u bolnice.

Opremit će se ordinacije 16 koncesionara i ordinacije domova zdravlja, a pacijentima će se osigurati pružanje 17 novih usluga.

Ukupna vrijednost projekta je oko osam milijuna kuna, s time da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo 6,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a razliku će pokriti županija.