Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Potpisani ugovori

Za stipendiranje 145 studenata Vinkovci izdvojili oko milijun kuna

stipendije Vinkovci
Foto: Branimir Bradarić
Mjesečna stipendija u Vinkovcima iznosi 700 kuna i isplaćivat će se tijekom deset mjeseci

Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić potpisao je danas sa 145 studenata s područja grada Ugovore o dodjeli stipendija za akademsku 2016./2017. godinu. Karlić je istaknuo kako se grad ove godine odlučio na veći broj stipendija za što će iz gradskoga proračuna biti izdvojeno oko milijun kuna.

- Dodijelili smo stipendije za sva deficitarna zanimanja kao i za ona zanimanja za koje postoji pojačana potreba u Vinkovcima ali i na području Vukovarsko-srijemske županije. Želimo što većem broju studenata dodijeliti stipendije jer nam je vrlo važno da što veći broj naših sugrađanki i sugrađana završi fakultet. Oni su budućnost Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije - rekao je Karlić podsjećajući kako je Grad prošle godine potpisao Ugovore o stipendiranju sa 128 studenata.

Mjesečna stipendija u Vinkovcima iznosi 700 kuna i isplaćivat će se tijekom deset mjeseci. Studenti koji su potpisali Ugovore ne kiriju zadovoljstvo te napominju kako će im stipendije iznimno mnogo značiti tijekom studiranja. Biti će one i veliko olakšanje za kućne budžete uopće.

- Studiram medicinu u Osijeku gdje moja jedna knjiga u prosjeku košta oko tisuću kuna. Stoga će mi ova stipendija veoma mnogo značiti - rekla je Katarina Sluganović koja ima plan da nakon što diplomira zaposli se u Vinkovcima.