Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Grad Koprivnica raspisao čak 11 javnih poziva

Za udruge, umjetnike i manifestacije na raspolaganju je dva milijuna kuna

Foto: Robert Mihaljević
Gotovo četvrtina te svote, točnije 450 tisuća kuna, namijenjeno je za sufinanciranje programa i projekata organizacija civilnog društva u kulturi

Grad Koprivnica prošlog je tjedna raspisao 11 javnih poziva kojima će sufinancirati programe,  projekte, manifestacije, festivale, prijevoz i tehničku opremu, odnosno razglas udrugama građana, organizacijama civilnog društva u kulturi, samostalnim umjetnicima i pravnim osobama iz kreativnih i kulturnih industrija.

– Na raspolaganju je ukupno oko dva milijuna kuna. Cilj javnih poziva je pružiti potporu civilnom društvu i ranjivim skupinama te razvoj kulturnih  i turističkih sadržaja, odnosno unapređenje kvalitete života građana – rekao je tom prigodom  Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Kojim programima, odnosno projektima je namijenjeno najviše novca? Za sufinanciranje programa i projekata organizacija civilnog društva u kulturi za ovu godinu osigurano je čak 450.000 kuna, a za sufinanciranje manifestacija i festivala u organizaciji udruga građana 400.000 kuna.

Za sufinanciranje programa i projekata iz područja dramske, izvedbene i filmske umjetnosti osigurano je 270.000,00 kuna, programa udruga građana iz područja rada s djecom, mladima i roditeljima 170.000 kuna, jednako kao i za sufinanciranje programa udruga građana.