Izbornik
Naslovnica Gradovi
TEŽAK PROPUST

Zaboravili učenika tijekom izleta u Zagrebu: 'Halo, gdje mi je dijete?'

Interliber
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Ravnateljica Rosana Jović rekla je da se zbog užasnog vremena sve događalo u žurbi te da djeca nisu prebrojavana unutar autobusa

Učenik Osnovne škole Mate Balote iz Buja zaboravljen je na sajmu Interliber tijekom jednodnevnog izleta u Zagreb prošli petak, piše Glas Istre.

Učenici su se već vraćali autoputom u Buje, a nakon što su prevalili pola puta stali su na odmaralištu Ravna Gora. U jednom je trenutku razrednica dobila telefonski poziv od majke, koja je pitala za svoje 11-godišnje dijete.

- Halo, gdje mi je dijete? - pitala je majka.

- Tu je negdje, igra se na snijegu - bio je razredničin odgovor.

Ravnateljica Rosana Jović, koja je također išla na izlet, rekla je da se zbog užasnog vremena sve događalo u žurbi te da djeca nisu prebrojavana unutar autobusa.

- Moram priznati da se dogodio propust za što će biti poduzeti adekvatni koraci i sankcije. Ujedno se ispričavam svim roditeljima, a pogotovo roditeljima dječaka. Naime, nakon razgledavanja sajma sva su djeca iz paviljona otišla do parkirališta s autobusima nakon prebrojavanja. No, to se nažalost događalo van autobusa, a ne unutra - rekla je Jović.

Problem je na kraju riješen preko Črnja Toursa, čiji je vozač pokupio dijete te ga dovezao do ostalih učenika u Ravnu goru.

- Dječak je u ponedjeljak redovno došao u školu i dobro je - rekla je ravnateljica.