Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Zahtjev uputili vijećnici SDP-a i HSS-a

Zakazana tematska sjednica o izgradnji asfaltne baze u Donjoj Lomnici

Asfaltna baza u Donjoj Lomnici prosvjed
Foto: Žarko Bašić/Pixsell/Ilustracija
U Donjoj Lomnici investitor Strabag d.o.o. počeo je graditi građevine proizvodne djelatnosti - asfaltne baze s postrojenjem kapaciteta 160 tona na sat, na udaljenosti od 10 metara od obiteljskih kuća, stotinjak metara od vodocrpilišta te dvjestotinjak metara od jezera Lomnica

Predsjednik Gradskog vijeća Velike Gorice Neven Karas za 16. studenog sazvao je tematsku sjednicu na kojoj će se raspravljati o izgradnji asfaltne baze u Donjoj Lomnici, priopćili su iz Grada.

U Donjoj Lomnici investitor Strabag d.o.o. počeo je graditi građevine proizvodne djelatnosti - asfaltne baze s postrojenjem kapaciteta 160 tona na sat, na udaljenosti od 10 metara od obiteljskih kuća, stotinjak metara od vodocrpilišta te dvjestotinjak metara od jezera Lomnica zbog čega su u više navrata prosvjedovali mještani ističući kako će im se uništiti izvori pitke vode te znatno narušiti kvaliteta življenja. Prosvjednici i mještani isticali su brojne propuste u Studiji utjecaja na okoliš pa su od Ministarstva okoliša tražili i zabranu gradnje.

- Održan je sastanak u Ministarstvu zaštite okoliša, dobiven je odgovor i Ministarstvo je u tom odgovoru, došao je prije neki dan, reklo da nema nikakve zakonske mogućnosti tražiti obnovu Studije i rekli su da su Studijom propisani sve mjere zaštite okoliša koje investitor treba poštivati - odgovorio je vijećnicima na posljednjem aktualnom satu velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Zahtjev za sazivanje tematske sjednice uputio je klub vijećnika SDP-HSS.