Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Za dvije godine 27 stanova za branitelje i građane

Započela gradnja zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana

Foto: Grad Kutina
U tijeku je natječaj za prodaju stanova po sistemu POS-a, objavljen je na www.kutina.hr

Nakon višegodišnjeg planiranja započela je gradnja zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini, što je simbolično označeno polaganjem kamena temeljca buduće zgrade. U zgradi će biti 27 stanova, multimedijska dvorana te poslovni prostori. Predstavnici Grada Kutine, Agencije za promet nekretninama, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstva branitelja položili su kamen temeljac, dok je prije same svečanosti potpisan Ugovor o građenju i financiranju gradnje između Grada Kutine i APN-a.

Važno za mlade obitelji

Dragan Hristov, direktor APN-a, podsjetio je da su po Programu društveno poticane stanogradnje u Kutini 2007. izgrađena 32 
stana.

– Na 27 stanova zajedno sa spremištem i garažnim parkirnim mjestima odnosi se 1800 četvornih metara. Na multimedijsku dvoranu otpada 60 četvornih metara, a na poslovni prostor oko 990 kvadrata. Cijela građevina je zamišljena na šest etaža sastavljenih od podruma, prizemlja i četiri kata. Rok izgradnje spomenute građevine je 460 dana i nadamo se da će sve biti realizirano u tom roku. Ukupna vrijednost investicije je oko 39 milijuna kuna, od čega je APN osigurao dvije trećine, a trećinu Grad Kutina. Predviđena cijena po kvadratu je oko 1350 eura – rekao je Hristov.

Uz zaposlenje za građane, osobito mlade obitelji, najvažnije je rješavanje stambenog problema, istaknuo je Željko Uhlir, državni 
tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te je izrazio zadovoljstvo što se Grad Kutina uključio u program POS-a.

Ova zgrada od velikog je značaja za grad Kutinu, naglasio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić te je dodao kako će njezinom izgradnjom biti definiran središnji gradski trg, a Kutina će dobiti multimedijsku dvoranu.

I ratni vojni invalidi 

– Nadam se kako će izgradnjom zgrade i gospodarstvenici pronaći svoj interes jer će izgradnjom mosta preko Kutinice trg biti pristupačniji. No najvažnije je što će biti riješeno stambeno pitanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i građana Kutine – rekao je Babić.

Naime, 12 stanova je predviđeno za hrvatske ratne vojne invalide, dok ih je 15 namijenjeno za prodaju građanima Kutine po sistemu POS-a. Zgrada na trgu bit će dovršena za godinu i pol dana, a u tijeku je natječaj za prodaju stanova u zgradi po programu poticajne stanogradnje, objavljen na web-stranici Grada Kutine.