Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
izvannastavna aktivnost

Započela nastava iz robotike u sklopu projekta RoboTech

Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Cilj projekta je uvođenje robotike kao izvannastavne aktivnosti u osnovne škole, stjecanje novog teoretskog i praktičnog znanja putem stručnih edukacija i korištenja novih tehnologija odnosno robotičkih setova

U Osnovnoj školi Đuro Ester u petak su održana prva predavanja za osnovce, polaznike izvannastavnog predmeta robotike. Riječ je o aktivnosti vezanoj uz projekt RoboTech. Izvannastavni predmet robotike polazi 45 učenika, po 15 iz svake osnovne škole s područja grada Koprivnice.

Mnogo uspjeha učenicima je na prvom satu poželio Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

– Prije svega vam čestitam na odabiru ovog predmeta i na interesu koji ste pokazali za usvajanjem novih znanja i primjenom novih tehnologija. Upravo u vama krije se budućnost našeg grada – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Prije početka rada svaki je od učenika dobio priručnik, koji je također kreiran u sklopu projekta.

RoboTech je projekt koji se provodi u sklopu Interreg V-A prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Cilj mu je uvođenje robotike kao izvannastavne aktivnosti u osnovne škole, stjecanje novog teoretskog i praktičnog znanja putem stručnih edukacija i korištenja novih tehnologija odnosno robotičkih setova te upoznavanje s novim metodama učenja u području programiranja i robotike. Ukupna vrijednost projekta svih partnera je 1,64 milijuna kuna, a budžet Grada Koprivnice iznosi oko 870 tisuća kuna, priopćili su iz Grada Koprivnice.