Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić 83 pregleda
Europsko prvenstvo UEFA U-17

Zaprešić, uz Zagreb, Varaždin i Rijeku na europskoj nogometnoj karti svijeta

nogomet
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Grad Zaprešić će u svibnju biti jedan od domaćina najvećeg nogometnog natjecanja ikad održanog u Hrvatskoj- Europskog prvenstva UEFA U-17

Ugovor o suradnji između Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog kluba Inter Zaprešića i Grada potpisan je 6. ožujka u Gradskoj upravi, a potpisali su ga izvršni direktor HNS- a Damir Vrbanović, direktor NK Intera Branko Laljak i gradonačelnik Željko Turk.

Tako će Zaprešić uz Zagreb, Varaždin i Rijeku od 3. do 19. svibnja biti obilježen na europskoj nogometnoj karti svijeta, kažu i Grada Zaprešića.

- Zaprešić je sportski grad, a HNS i sa Gradom i sa Klubom ima odličnu suradnju, pa je izbor Zaprešića kao grada domaćina bio logičan potez - naglasio je Damir Vrbanović izvršni direktor HNS-a. - Vjerujemo da će ovaj spektakl koji je najveći nogometni spektakl u Hrvatskoj ove godine i u Zaprešiću pokazati svoju svijetlu stranu. Naime, radi se o dječacima, sedamnaestogodišnjacima,  koji nisu profesionalci, ali koji su ozbiljno zakoračili u svoju nogometnu karijeru. Bit će vrlo zanimljivo, dolazi veliki broj gostiju, pa će ovo i za Grad Zaprešić i za HNS biti velika priča - istaknuo je Vrbanović.

Na Interovom stadionu igrat će se minimalno 4 utakmice od kojih zasigurno četvrtfinale i polufinale.

- Ne sumnjam da će sav organizacijski dio biti dobro popraćen, ali najbitnije je da će ova slika ići u puno zemalja Europe i svijeta te da će se ime Zaprešića, uz imena ostalih gradova, naći diljem Europe i to je svakako ponos Hrvatske, ali i našega malog grada - poručio je gradonačelnik.