Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
DRUŠTVO NAŠA DJECA KUTINA

Zasadili drvo jabuke u sklopu “Zelenog triatlona” i za Dan grada otvorili izložbu “Volim svoj grad”

Foto: Grad Kutina
– U srpnju su odrađene prve dvije faze, “Nauči” i “Volontiraj”, a posljednju, “Zasadi“, odlučili smo organizirati u tjednu kada slavimo Dan grada Kutine i time  našem gradu pokloniti i zasaditi stablo u parku blizu našeg društva – kaže predsjednica Društva Naša djeca Kutine Vlatka Vidiček Dam

Društvo Naša djeca Kutina uspješno je završilo akciju “Zeleni triatlon – nauči, volontiraj, zasadi” čiju je realizaciju financijski omogućila Petrokemija d.d. Kutina.

– U srpnju su odrađene prve dvije faze, “Nauči” i “Volontiraj”, a posljednju, “Zasadi“, odlučili smo organizirati u tjednu kada slavimo Dan grada Kutine i time  našem gradu pokloniti i zasaditi stablo u parku blizu našeg društva. Djeca 2.b razreda OŠ “Stjepan Kefelja”, sa svojom učiteljicom  Helenom Ćosić pripremila su i recitirala prigodne pjesmice. Sva djeca i odrasli sudionici na dar su dobili po sadnicu voćke (jabuka) koju će zasaditi zajedno s članovima obitelji u kućnim vrtovima i voćnjacima. Sadnicu jabuke izabrali smo zato što je jabuka među najzdravijim voćem, ali i da ovaj projekt povežemo s ovogodišnjom kampanjom “Međunarodna godina voća i povrća” – objasnila je predsjednica Društva Naša djeca Kutine Vlatka Vidiček Dam.

Virtualnu izložbu s fotografijama djece, članovima obitelji i njihovim posađenim stablima jabuke u kućnim vrtovima društvo je 
objavilo na svojim stranicama te se nadaju time potaknuti i ostalu djecu da sudjeluju u sličnim akcijama.

Inače, Društvo Naša djeca svake godine tradicionalno sudjeluje i u obilježavanju Dana Grada Kutine. Ove godine Dan Grada dočekali su u svom novom prostoru gdje su otvorili prigodnu izložbu dječjih radova na temu “Volim svoj grad”.