Izbornik
Naslovnica Gradovi
ZAVRŠEN PROJEKT EPICENTAR SEQUOIA SLATINA

Zaštićeni mamutovac, hostel s 32 ležaja, restoran...

Foto: Robert Turkalj
EPIcentar Sequoia Slatina vrijedan je više od 20 milijuna kuna. Sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Okončan je jedan od najvećih projekata u povijesti Grada Slatine – EPIcentar Sequoia Slatina, vrijedan više od 20 milijuna kuna. Sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Učešće grada Slatine sufinancirali su Ministarstvo regionalnog razvoja i Europska unija u iznosu od 3,256.673 kune.

PO RASTU IZDVAJANJA ZA PODUZETNIŠTVO Slatina među prvih 10 gradova u RH

Razvoj turizma

Kada zaživi punim kapacitetom, EPIcentar će predstavljati konkretan okvir za Strategiju razvoja turizma u Slatini. U sklopu EPIcentra uređene su dvije zgrade od kojih jedna predstavlja posjetiteljski centar s hostelom kapaciteta 32 ležaja, konferencijskim dvoranama, suvenirnicom, restoranom s terasom i modernom kuhinjom, dok je u drugoj smješten interpretacijski centar u kojemu se nalaze stalni postav s promatračnicom te dvije dvorane za edukacije i prezentacije.

Središte samog EPIcentra je mamutovac, jedini zaštićeni primjerak ove vrste drveća u Hrvatskoj i među najstarijima u Europi, a zaštićen je kao spomenik prirode još od 1967. godine.

Poučne staze

Oko njega su uređene poučne staze koje se granaju diljem zaštićenog parka, gdje su smješteni različiti zanimljivi sadržaji kao što su dječje igralište, sjenice i pergole, te pametne klupe i klupe za odmor.