Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Nastavak 8. siječnja

Zaustavljaju se radovi na sanaciji odlagališta Karepovac

Karepovac
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
U prvih mjesec dana radova prebačena velika količina komunalnog otpada s istočne strane, odnosno s područja buduće kasete, na krovni dio deponije

Zbog blagdana i školskih praznika, zaustavljeni su radovi na sanaciji odlagališta Karepovac kako bi se izbjegle eventualne neugodnosti stanovnika Splita i okolnih mjesta, posebno najbližim susjedima odlagališta i omogućiti ugodniji uvjeti za odmor i proslavu blagdana.

Iz Grada Splita javljaju kako je u prvih mjesec dana prebačena velika količina komunalnog otpada s istočne strane, s područja buduće kasete, na krovni dio deponije. Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima i velikom broju bagera i damper kamiona, urađeno je više od planiranog.

Sanacija se nastavlja 8. siječnja 2018. godine te će se punim intenzitetom raditi do početka turističke sezone.

Nastavni zavod za javno zdravstvo na mjernoj postaji smještenoj na području gradskog kotara Kamen s južne strane Karepovca, kontinuirano mjeri količine sumporvodika i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala. U Gradu tvrde kako ni u jednom trenutku od početka sanacije nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku.

Za vrijeme mirovanja gradilišta kompletirat će se uređaji za mjerenje plinova koje će biti potrebno mjeriti u različitim fazama projekta i dodaju kako u ovoj fazi nije nužno mjeriti sve.