Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
Iz Novalje odgovaraju na optužbe:

Zemljište ispred Zrća je gradsko, a upis vlasništa bio je zakonit!

Zrće
1/5
Foto: Snimanjeizzraka.info
U Gradu tvrde i kako su bili u posjedu tog zemljišta dugi niz godina te su tako, pravnim riječnikom, imali faktičnu vlast nad njim

Na optužbe dviju obitelji, Vlahov i Markovina, te tvrtke Abacus Media i udruge Stijena RESOC da se Grad Novalja nezakonito upisao kao vlasnik zemljišta na kojem se nalazi parkiralište kod plaže Zrće, iz Grada Novalje oštro poručuju: sve je bilo po zakonu.

Naime, donedavni vlasnici te njihovi zakupci tvrde kako je Grad Novalja njihovu privatnu česticu proglasio nesvrstanom cestom te se, na zemljištu koje je Grad godinama koristio, 23. lipnja upisao kao jedini vlasnik parcele. Međutim, iz Grada se pozivaju na Zakon o cestama navodeći kako su na svojim web stranicama i u Zadarskom listu 18. travnja uputili javni poziv nositeljima prava na nekretninama koje graniče sa zemljištem na kojem je izvedena nerazvrstana cesta da započinje postupak evidentiranja nerazvrstanih cesta oko Zrća, no na taj se javni poziv nitko nije javio. Drugim riječima, propustili su sve rokove.

- Objavom javnog poziva započeo je postupak upisa u važeće evidencije nerazvrstane ceste te je Grad Novalja upisao vlasništvo nad nekretninom sukladnom postupku propisanom Zakonom o cestama - tvrde u Gradu. U Gradu tvrde i kako su bili u posjedu tog zemljišta dugi niz godina te su tako, pravnim rječnikom, imali faktičnu vlast nad njim.

Na tvrdnje o bespravnoj deložaciji kućica, koje su tvrtka Abacus Media i Udruga Stijena RESOC postavile na parkiralište pa su prije desetak dana uklonjene, gradonačelnik Dabo odgovara da je Grad poduzeo sve potrebne mjere u okviru zakonskih ovlasti kako bi se zaštitio posjed Grada od smetanja.

- Grad je 23. lipnja donio Rješenje o uklanjanju kojim je investitoru Abacus media naređeno da u roku tri dana ukloni 10 montažnih objekata. To je rješenje postalo izvršno 27. lipnja kada je Abacus media sklopio Ugovor o podzakupu s Udrugom Stijena RESOC - odgovaraju iz Grada. Napominju kako su optužbe o nezakonitom postupanju potpuno neutemeljene.