Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Smotra opreme za zimsko održavanje prometnica

Zimska služba je već na koprivničkim cestama

Foto: Grad Koprivnica
– Spremni smo i za ovu sezonu. Imamo dovoljno ekipa i siguran sam da ćemo u slučaju zimskih padalina na vrijeme i s voljom očistiti cijeli grad, kao i svake godine do sada – kaže gradonačelnik Mišel Jakšić

Danas stupaju na snagu zimski uvjeti na cesti, što znači da vozači moraju imati zimsku opremu na svim zimskim dionicama javnih 
prometnica. S radom počinje i gradska zimska služba, a bit će u pripravnosti sve do 15. travnja iduće godine. Tim povodom protekli tjedan održana je tradicionalna smotra vozila Zimske službe Grada Koprivnice.

– Spremni smo i za ovu sezonu. U proračunu  su osigurana dva milijuna kuna, planirano je također 800 tona soli i 350 tona sipine, imamo dovoljno ekipa i siguran sam da ćemo u slučaju zimskih padalina na vrijeme i s voljom očistiti cijeli grad, kao i svake godine do sada – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Poseban apel vozačima uputio je i Nedeljko Potroško, direktor Kominga, gradske tvrtke koja je zadužena za čišćenje snijega i leda na koprivničkim prometnicama.

– Molim vozače da budu spremni, da pripreme zimsku opremu. Ne možemo samo mi voditi brigu o njima, svako od nas mora 
odraditi svoj dio posla – naglasio je Potroško.

Gradska Zimska služba skrbi o otprilike 252 kilometra nerazvrstanih cesta koje su pod upravljanjem Grada, 103 kilometra pješačko-biciklističkih staza, oko 24,5 kilometra nogostupa, 452 pješačka i biciklistička prijelaza te javna parkirališta koja nisu pod naplatom koncesionara.

– Raspolažemo s pet kamiona s ralicama i posipačima, pet traktora s ralicama i posipačima, dva traktora bez ralica, četiri rovokopača utovarivača, dva gredera i tri mini utovarivača za čišćenje staza – nabrojio je voditelj koprivničke Zimske službe Dražen Marđetko.

Prometnice će se čistiti prema prioritetu koji je definiran Programom zimske službe na području Koprivnice za 2021./2022.