Izbornik
Naslovnica Gradovi
Lokalni izbori

Zlatko Babić HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Kutine

Zlatko Babić
Foto: Grad Kutina
Zlatko Babić pojasnio je kako je Gradski odbor HDZ-a Kutine, zajedno s predsjednicima temeljnih ogranaka, jednoglasno donio odluku da će se prema našim višim stranačkim tijelima ići s prijedlogom da on bude kandidat za gradonačelnika

Zlatko Babić HDZ-ov je kandidat je za gradonačelnika Kutine na lokalnim izborima u svibnju iduće godine. 

- Gradski odbor HDZ-a Kutina je, zajedno s predsjednicima temeljnih ogranaka, jednoglasno donio odluku da ćemo prema našim višim stranačkim tijelima ići s prijedlogom da ja, kao predsjednik HDZ-a Grada Kutine, budem kandidat za gradonačelnika Kutine na sljedećim lokalnim izborima ispred HDZ-a i koalicije s kojima će HDZ Kutina dogovoriti o programu rada i stvaranja boljitka za Grad Kutinu -  rekao je Zlatko Babić na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako Kutina ne ide u dobrom smjeru.

Rekonstrukcija cesta i stanovi za branitelje

- SDP radi veliku štetu građanima i gospodarstvu Grada Kutine, prvenstveno bespotrebnim političkim zapošljavanjem sebi odanih ljudi u gradu i gradskim poduzećima gdje imaju utjecaj. Takvim načinom rada povećana je potrošnju za plaće za preko tri milijuna kuna. Lošim  upravljanjem onemogućili su da se ta sredstva građana grada ne troše za investicije i za gospodarstvo čime bi poduzetnicima omogućili zapošljavanje novih radnika. Povećanje komunalne naknade jedan je od većih udara na gospodarstvo Kutine, na koji smo također upozoravali – rekao je Babić predstavivši i neke projekte na kojima će HDZ u Kutini inzistirati.

- Trebamo nastaviti rekonstrukciju svih gradskih cesta na području grada Kutine, a koju smo započeli 2008. godine i koja je do 2013. godine završena u obimu od cca. 50 posto. Trebamo nastaviti graditi i stanove za branitelje i inzistirati na poboljšanju zdravstvene usluge u Kutini. Gradonačelnik i SDP imali su glavno predizborno obećanje otvaranje rodilišta u Kutini što nisu učinili – istaknuo je Babić dio projekata.