Izbornik
Naslovnica Općine Zlatar Bistrica
Zlatar bistrica

Četrdesetak izlagača na sajmu domaćih proizvoda i zdrave hrane

Željko Kolar u Zlatar Bistrici
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić naglasio je kako ga posebno raduje da iz sajma u sajam ima sve više otvorenih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane 100 % domaće – 100 % eko – 100 % etno u organizaciji Općine Zlatar Bistrica i Lokalne akcijske grupe 'Zeleni bregi' održan je po četvrti put, priopćili su iz Županije.

Otvorio ga je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je istaknuo kako je ovaj sajam na tragu manifestacije Krapinsko-zagorske županije '100 posto zagorsko', na kojoj se domaćim poljoprivrednim proizvođačima i udrugama daje mogućnost da predstave svoje proizvode.

- Više od dvadeset OPG-ova i udruga je moralo biti odbijeno jer je prostor u Domu kulture premalen da bi primio sve zainteresirane, no sljedeće ćemo godine na proljeće u Zlatar Bistrici početi graditi sportsku dvoranu koja će biti dovoljno velika da primi i 200 izlagača, pa si trebamo postaviti i cilj da dođemo do tog broja – rekao je župan Kolar te prisutnim OPG-ovcima zaželio godinu bez elementarnih nepogoda.

Načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić naglasio je kako ga posebno raduje da iz sajma u sajam ima sve više otvorenih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

- Ovo danas je kvalitetna promocija, tu su vrijedni ljudi koji ili žive od tih prihoda ili pak na taj način dodatno doprinose svojem proračunu  – istaknuo je načelnik Miholić.

Ovogodišnji sajam 100 % domaće – 100 % eko – 100 % etno  okupio je četrdesetak izlagača iz Krapinsko-zagorske županije, Grada Zagreba, Varaždinske i Zagrebačke županije. U sklopu programa nastupile su Zlatarbistričke mažoretkinje, a Udruga žena Zagorska škrinjica organizirala je i prikaz štikanja, heklanja i izrade čipke te radionice izrade cvijeća od krep papira za djecu i izradu nakita od prirodnih materijala. Na otvorenju sajma bio je i načelnik Bedekovčine Darko Ban te predsjednik Gradskog vijeća Zlatara Krunoslav Klancir.