Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
Podrška srednjoškolcima

Đacima pomoć u prijevozu i smještaju

Svakom učeniku sufinancira se do 100 kuna za prijevoz do škole

I ove školske godine učenici srednjih škola s područja Općine Dubrava imaju pomoć pri pohađanju svakodnevne nastave u drugim gradovima. Kako bi sretno stigli do svojih učionica, Općina im sufinancira troškove prijevoza do škola, bilo da do nje putuju autobusom ili vlakom, kao što to mnogi rade. Svakom učeniku sufinancira se do 100 kuna za prijevoz do škole, a pri tom će mu izdati potvrdu koje će moći pokazati kod kupnje pokaza.

A kako bi ostvarili to pravo, učenici moraju imati prebivalište na području Općine, biti upisani kao redovni polaznici srednje škole, a 
javni prijevoz moraju koristiti svakog dana na putu do škole. Općini moraju dati, kažu u upravi, dokaz da idu u srednju školu, kao 
i da žive upravo u Dubravi. 

A ako na nastavu ne moraju putovati jer žive u učeničkom domu, Općina također djelomice pokriva njihov život izvan roditeljskog doma. U troškovima smještaja i hrane sudjeluje u iznosu od 100 kuna mjesečno, s tim da se ta sredstva uplaćuju direktno učeničkom domu u kojem dijete tijekom školovanja živi.

Pravo na sufinanciranje imaju redoviti učenici, i to bez obzira na socijalni status, pod uvjetom da imaju prebivalište na području općine, a isto mora vrijediti i za barem jednog od njegovih roditelja ili skrbnika.

Da bi ostvarili to pravo, stoji u odluci donesenoj ovog rujna, potrebno je predočiti potvrdu o upisu u srednju školu kao i dokaz da je dijete smješteno u domu, ali i izjava da već ne ostvaruje drugu takvu subvenciju. Podnositelj, a to može biti jedan od roditelja, mora priložiti i kopiju osobne iskaznica, kao i dokaz da prema Općini Dubrava nema nekih dugovanja.