Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
DAN PREPUN ZBIVANJA

DVD Nova Kapela i NK Croatia organizirali memorijalni turnir “Vilko Sever”

Foto: Općina Dubrava
Osim stanovnika Dubrave, sudjelovali su i članovi lokalnih moto i oldtimer klubova iz općine i okolice

Od natjecanja u kuhanju fiš-paprikaša do onog u spremanju gulaša, moto-alka, turnir u malom nogometu – ukratko dan prepun 
zbivanja na kojem se okupilo i staro i mlado održao se u općini Dubrava gdje je Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Kapela, u 
suradnji s Nogometnim klubom Croatia organizirala veliki memorijalni turnir “Vilko Sever” u Novoj Kapeli.

Sever je, inače, rođen u Novoj Kapeli kod Vrbovca još 1928. godine, a bio je uspješan poslovni čovjek u području naftne industrije. Bio je zaljubljen u sport, i to pogotovo u onaj na dva kotača, a na početku Domovinskog rata s članovima Prvog hrvatskog motokluba Zagreb osnovao je Moto Satniju koja se uključila u obranu Hrvatske, dok je sam Sever donirao i servisirao prve motocikle za postrojbe Hrvatske vojske.

Osim što je bio višestruki prvak Jugoslavije u cestovnom motociklizmu, bio je i uspješni konstruktor i proizvođač motora klase 80 
kubika za cestovne utrke. Ovaj istaknuti motociklist preminuo je u lipnju 2003. godine, a u njegovo sjećanje Općina Dubrava organizirala je prvi memorijalni turnir u kojem su se mogli natjecati i zabavljati svi stanovnici.

Preminulom ljubitelju motociklizma, naravno, počast je odana polaganjem vijenaca, a dan se nastavio u ispunjenom programu. Oni stariji tako su se mogli natjecati u spravljanju nekih od najboljih domaćih obroka poput fiš-paprikaša i gulaša, kao i moto-alki, a najmlađi su se  natjecali u “tačke alki”.

Vrijeme je bilo sunčano i ne pretoplo, pa su oni koji se nisu htjeli natjecati nabacili roštilj kojim su počastili svoju obitelj i prijatelje.

Jela i pića, te dobre zabave bilo je, dakle, na pretek, a osim stanovnika Dubrave, sudjelovali s i članovi lokalnih moto i oldtimer klubova iz općine i okolice. Program je počeo u 9 ujutro, a trajao je do 18, proglašenjem pobjednika svih natjecateljskih događanja.

– Svi su dobro došli u naše malo, ali veselo selo pokraj Dubrave –  poručili su organizatori.