Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
Odobrena bespovratna sredstva za još dva projekta Općine Čepin

Gradit će se biciklističke staze i pripremiti obnova utvrde Kolođvar

Foto: Općina Čepin
Načelnik Dražen Tonkovac istaknuo je kako mu je drago što je Ministarstvo "i ovoga puta našlo sredstava za projekte Općine Čepin"

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručila je nedavno u Osijeku čepinskom načelniku Draženu Tonkovcu dva ugovora.

Riječ je o ugovoru o sufinanciranju provedbe projekta “Izgradnje biciklističkih staza u Čepinu”, vrijednom 1,440.831 kunu te ugovoru o sufinanciranju projekta "Izrada projektno tehničke dokumentacije obnove utvrde Kolođvar", vrijednom 252.775 kuna.

Projekt gradnje biciklističkih staza vrijedan je gotovo 10 milijuna kuna, od toga ga je Općina Čepin sufinancirala s 4 milijuna kuna, 
a ovim ugovorom dobila je od Ministarstva 1,440.830,76 kuna bespovratnih sredstava koje će se sada moći uložiti u neke druge 
projekte. Naime, ugovorima su dodijeljena sredstva za projekte koje financira Europska unija, u kojima ostatak, koji bi trebale 
financirati same jedinice regionalne i lokalne samouprave, u ovom slučaju, sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i 
fondova EU.

Načelnik Tonkovac istaknuo je kako mu je drago što je Ministarstvo "i ovoga puta našlo sredstava za projekte Općine Čepin".

– Ministarstvo već dugi niz godina prati naše jedinice lokalne samouprave financiranjem naših sredstava u realizaciji EU projekata – rekao je Tonkovac.

Govoreći o projektu "Izrada projektno-tehničke dokumentacije obnove utvrde Kolođvar", načelnik Tonkovac je naveo kako je javna nabava završena, potpisat će se ugovor s izvođačem projektno-tehničke dokumentacije i za sljedeće projektno razdoblje 2022. – 2027. godine. Općina Čepin bit će spremna s projektom koji planira realizirati u tom razdoblju.