Izbornik
Naslovnica Općine Udruga općina
Sustav za razmjenu podataka o dohocima i primicima

Općina Vidovec počela je uspješno koristiti program EDIP

porez
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Građani više ne trebaju odlaziti u Poreznu upravu po potvrde o visini prihoda, izdvajati dodatna sredstva za autobusnu kartu i sl. dok traže ostvarenje prava iz općinskog proračuna, već sve to mogu obaviti na jednom mjestu, u Općini Vidovec

Općina Vidovec ovih je dana među prvima u Hrvatskoj počela koristiti sustav za razmjenu podataka o dohocima i primicima poznatiji pod nazivom EDIP sustav kako bi svojim žiteljima omogućila brže obavljanje poslova na jednom mjestu.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, na čiju je inicijativu pokrenut postupak za uvođenje programa EDIP, izrazio je veliko zadovoljstvo njegovom primjenom. Napomenuo je da je korištenjem EDIP sustava Općina uspostavila elektroničku komunikaciju s Poreznom upravom čime žitelji više ne trebaju odlaziti u Poreznu upravu po potvrde o visini prihoda, izdvajati dodatna sredstva za autobusnu kartu i sl. dok traže ostvarenje prava iz općinskog proračuna, već sve to mogu obaviti na jednom mjestu u Općini Vidovec.

EDIP sustav koristi se isključivo za potrebe ostvarenja prava u Općini Vidovec bilo po osnovi socijalnih potpora, stipendija, jednokratnih pomoći ili plaćanja obveza prema Općini.

Program Edip iniciran je od strane Udruge općina u RH i Udruge gradova te ga mogu koristiti sve općine i gradovi na području Republike Hrvatske u cilju smanjenja administrativnih prepreka kojima su stanovnici i jedinice lokalne i regionalne samouprave dosad bili izloženi.