Izbornik
Naslovnica Općine
Ne mogu izglasati proračun

Oporba se ne odaziva na sjednice Općinskog vijeća u Gunji

Hrvoje Lucić, načelnik općine Gunja
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Vijeće broji 13 vijećnika, a na sjednice se nije odazvalo 7 vijećnika iz redova HDZ-a, HSS-a, SDP-a i dvojica neovisnih. Nasuprot njima na sjednice se odazivaju vijećnici SDA, Stranke rada i solidarnosti 365 te po jedan vijećnik SDP-a i HNS-a

Unatoč uredno poslanim pozivima, u Gunji u zadnjih nekoliko dana nisu održane dvije sjednice Općinskog vijeća na kojima je, između ostalog, trebalo biti riječi i o rebalansu proračuna za 2016. godinu. Vijeće broji 13 vijećnika, a na sjednice se nije odazvalo 7 vijećnika iz redova HDZ-a, HSS-a, SDP-a i dvojica neovisnih. Nasuprot njima na sjednice se odazivaju vijećnici SDA, Stranke rada i solidarnosti 365 te po jedan vijećnik SDP-a i HNS-a.

- Pred nama je izborna godina tako da nisu mogući prijevremeni izbori. Međutim, oporba, predvođena HDZ-om, ne odaziva se na sjednice Vijeća jer žele onemogućiti izglasavanje proračuna za 2017. godinu. Ako bi u tome uspjeli, Vijeće bi bilo raspušteno, a i načelnika bi zamijenio povjerenik Vlade RH. U svemu tome najviše će ispaštati građani i naše općinske udruge, klubovi, stipendisti…- kaže predsjednik Općinskog vijeća Alen Džomba dodajući kako se nada kako će razum ipak prevladati.

Nisu opravdali nedolazak

Prema njegovim riječima, Općinsko vijeće proračun za 2017. godinu mora donijeti do 31. prosinca tekuće godine tako da će nastaviti sa sazivanjem Vijeća. Na ovu temu priopćenjem za javnost oglasio se i načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić navodeći kako vijećnici, koji se ne odazivaju na pozive za Vijeće, nedolazak nisu ničim opravdali te kako je putem društvenih mreža doznao saznao da se protive rebalansu proračuna za 2016. godinu i prijedlogu proračuna Općine Gunja za 2017. godine.

-Pri tome oni ne navode razloge svoga protivljenja, niti navode svoje prijedloge na iste prijedloge. Smatram da ovakvo ponašanje dotičnih vijećnika i njihovo obraćanje javnosti putem društvenih mreža nije korektno prema meni kao načelniku Općine Gunja, prema ostalim vijećnicima koji sudjeluju u radu vijeća na dobrobit svih mještana Općine Gunja, odnosno njihovo ponašanje je i neodgovorno prema biračima koji su ih izabrali. Naime, oni mogu svoja stajališta, prijedloge, amandmane, argumente i sl. iznijeti na sjednici Općinskog vijeća, postavljati pitanja i na njih dobiti odgovor - kaže Lucić.