Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
Zajednički projekt općine Gunja s Fondom za zaštitu okoliša primjer dobre suradnje

Podijeljene žute kante i spremnici za odvojeno prikupljanje otpada

1/3
Foto: Gunja
– Zadovoljni su i učenici iz centralnog i područnog objekta škole u kojima su postavljeni spremnici dizajnirani na način da djeca odlažu otpad kroz usta životinja što je njima iznimno interesantno. Očekujemo da će se pozitivno  odraziti na prikupljanje otpada u općini – kaže načelnik Anto Gutić

Mještanima Općine Gunja proteklih dana podijeljene su žute kante za prikupljanje plastike te spremnici za odvojeno prikupljanje otpada. Projekt se odnosio na nabavu 1300 žutih kanti za plastiku te spremnika za odvojeno prikupljanje otpada – dva seta od tri kante u obliku životinja, vanjski, unutarnji spremnici za papir, PET i staklo i dva seta po četiri kante za interijer za bio, PET, papir i staklo, koji su namijenjeni osnovnoj školi.

Riječ je o projektu za koji je prijavu Općina podnijela u srpnju 2021. Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosila je preko 320 tisuća kuna od kojih je 80 posto sredstava osigurao Fond. Preostala sredstva osigurana su iz općinskog proračuna.

– Povratne informacije s terena jako su dobre, koliko čujemo  mještani su iznimno zadovoljni. Zadovoljni su i učenici iz centralnog i područnog objekta škole u kojima su postavljeni spremnici dizajnirani na način da djeca odlažu otpad kroz usta životinja što je njima iznimno interesantno. Očekujemo da će se pozitivno  odraziti na prikupljanje otpada u općini, ali jednako tako i stjecanje navika među mještanima – rekao je načelnik Općine Gunja Anto Gutić.

Pojasnio je i kako je poslije provedenoga javnog natječaja odabrana tvrtka iz Sesveta s kojom je sklopljen ugovor i koja je osigurala žute kante i spremnike.

– Taj natječaj primjer je odlične suradnje jedinica lokalne  samouprave i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zajedničkim trudom i sredstvima osiguravamo ljepši i kvalitetniji život našim mještanima – istaknuo je načelnik Gutić.