Izbornik
Naslovnica Općine
PROJEKT VRIJEDAN 2,5 MILIJUNA KUNA

Radi se biciklistička staza u Gospodarskoj ulici

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Realizacijom projekta osigurana je povezanost Donjeg Stupnika i zagrebačkog naselja Lučk

U Stupniku i susjednim naseljima jedina biciklistička staza je ona sagrađena u nedavnoj rekonstrukciji državne ceste D1 - Gornjostupnička ulica u duljini od 4 kilometra. Odlična je zato vijest za sve rekreativce u ovoj općini što je lani krajem prosinca stigla obavijest iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o financiranju projekta biciklističke staze na Gospodarskoj ulici u Donjem Stupniku.

MODERNIZACIJA PROMETNE INFRASTRUKTURE Rekonstrukcija Premanturske ceste i Wolffove ulice ide planiranim ritmom

– To će se ostvariti bespovratnom novčanom potporom Europske unije u iznosu od 2,5 milijuna kuna – kažu u Općini.

Projekt je prijavljen na natječaj “Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb” u sklopu programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, a njegovom realizacijom osigurana je povezanost Donjeg Stupnika i zagrebačkog naselja Lučko. U planu je širenje mreže biciklističkih staza i povezivanje sa Sv. Nedeljom i Samoborom. Gospodarska ulica u Stupniku prometno je najopterećenija ulica i srce razvijene poslovne zone, pa je tim projektom sigurnost biciklista i svih sudionika u prometu znatno poboljšana.

U općini Stupnik na infrastrukturi se radi redovito, pa je tako u studenome najavljen projekt rekonstrukcije županijske ceste Sv. Benedikta u Stupniku, što je najveći zeleno-plavi infrastrukturni projekt te vrste u kontinentalnom dijelu Republike Hrvatske. Uz obnovu i proširenje oštećenog kolnika te gradnju novih pješačkih staza, glavni izazov u tom projektu bilo je rješavanje pitanja oborinske odvodnje