Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
”Sjećanje na Mirjanu” pod pokroviteljstvom Općine Dubrava i Hrvatske lige protiv raka

Slavne pjesnikinje prisjetili su se uz njezine pjesme

Foto: DUBRAVA
Njezine pjesme “Jabuko moja”, “Jablan” i “Koračam srcem” recitirale su Ivančica Komerički, Goga Koprić i Lidija Šustek u programu pod nazivom “Nemamo te pravo zaboraviti”

Sjećanje na pjesnikinju Mirjanu Sačer Bobanac, koja je vodila, osmišljavala i usmjeravala Udrugu za promicanje kulture i umjetnosti, održano je u “Štaglju” u Kostanju, a obilježen je i Dan ružičaste vrpce. Njezine pjesme “Jabuko moja”, “Jablan” i “Koračam srcem” recitirale su Ivančica Komerički, Goga Koprić i Lidija Šustek, a program pod nazivom “Nemamo te pravo zaboraviti” održan je pod pokroviteljstvom Općine Dubrava i Hrvatske lige protiv raka, čiji je predsjednik dr. Damir Eljuga, pa su se među uzvanicima našle i 
štićenice Udruge žena liječenih od raka dojke Sv. Margareta.

Paula Stanić, učenica sedmog razreda osnovne škole Rakovec, predstavila je svoju pjesmu “Došle je proleće i vu moj kraj”, kojom je otvoren i ovogodišnji Dječji recital kajkavske poezije u Krapini, a nastupila je i folklorna sekcija Udruge žena Dubrave. 

Svoju pjesmu “Na rokami Bilogore”, koja je uglazbljena i izvedena na ovogodišnjem Festivalu pjesama Podravine i Podravlja u 
Pitomači, pročitala je i Katarina Zadrija.

Programu se priključio i dekan zagrebačkog Pravnog fakulteta Ivan Koprić predstavljanjem knjige “Pjesništvo vrbovečkog kraja”, a svoje umjetničke fotografije u “Štaglju” izložila je i Ivana Žerovnik. Svečanost su uveličale i gošće iz Ukrajine, dr. Viktorija Pančenko iz Kijeva i Julija Kiktova iz Harkiva, koje su recitirale pjesmu Vladimira Saussore “Volim Ukrajinu” te otpjevale narodnu “U višnjiku”.

U dijelu programa kojim se obilježio Dan ružičaste vrpce dr. Damir Eljuga govorio je o Mirjani Sačer Bobanac te promovirao knjigu “Odabrane teme iz ginekologije i senologije”, a u umjetničkom dijelu programa, uz glazbenu pratnju Marija Čopa i Željka Puntijara, sudjelovali su i Siniša Leopold, Arijana Giglijani-Philipp, Željko Krušlin Kruška, Ivan Colarić, Ivo Pattierra, Mateo Đikić, Miro Ungar te Neven Paleček Papageno.