Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
Na dijelu ulice Miroslava Krleže, Trga žrtava Domovinskog rata i ulice Ante Starčevića

Uređuju se pješačke staze za 325.000 kuna

Foto: Gunja
– To je samo nastavak poboljšanja uvjeta života i infrastrukture na području općine, a tu svakako spadaju i pješačke staze koje su u vrlo lošem stanju – kaže načelnik Općine Gunja Ante Gutić

Općinske vlasti u Gunji nastavljaju s rekonstrukcijom pješačkih staza pa je tako na red došla i rekonstrukcija pješačke staze na dijelu ulice Miroslava Krleže, Trga žrtava Domovinskog rata i ulice Ante Starčevića.

– To je samo nastavak poboljšanja uvjeta života i infrastrukture na području općine, a tu svakako spadaju i pješačke staze koje su 
u vrlo lošem stanju. U pet godina, koliko sam na čelu Općine Gunja, izradili smo ili asfaltirali oko 3,5 kilometara staza. U isto vrijeme smo betonirali dodatnih dva kilometara staza. Unatoč tome ima se još puno toga napraviti, a tome je razlog što je godinama pa i desetljećima do sada Gunja bila zanemarena – kaže načelnik Općine Gunja Ante Gutić.

Rekonstrukcija ove pješačke staze provedena je kroz poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema programu za 
poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Za tu namjenu odobren je iznos od 325.000 kuna, dok ukupna vrijednost radova iznosi gotovo 550 ća kuna te će razlika biti pokrivena iz sredstava općine.

– Pješačke staze u Gunji rađene su sredinom prošlog stoljeća ili nešto kasnije tako da se 50-ak godina nije ništa radilo po tom pitanju. Tijekom godina su oštećenja, koja su nastajala, samo krpana tako da su gotovo sve staze bile u lošem stanju. Dogodila se i poplava koja je dodatno pogoršala stanje. Pri tome ni država poslije poplave nije po tom pitanju napravila gotovo ništa – tako da je ostalo na nama da riješimo ovaj problem Gunje i njezinih mještana – rekao je Gutić.