Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Šibenik
O PROJEKTU

Regionalni dani EU fondova u Šibeniku

Foto: Promo
“Regionalni dani EU fondova” održat će se 10. lipnja 2019. u Šibeniku u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ (Poljana 6) s početkom u 10 sati

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova i Gradom Šibenikom organizira informativno-edukativnu manifestaciju „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije putem besplatnih edukacija.

Besplatne edukacije održat će se u ponedjeljak, 10. lipnja u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ (Poljana 6) s početkom u 10 sati, a pozdravnim govorima otvorit će ih Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, i Tajana Huzak, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ovo informativno edukativno događanje započet će panel raspravom pod nazivom „Razvoj Šibenika kroz fondove Europske unije“ na kojoj će sudjelovati Mira Lepur, ravnateljica J.U. Razvojna agencija Šibensko-kninske županije; Radoslav Županović, vlasnik OPG-a Županović; Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika; Martin Mrša, predsjednik udruge „Mladi u EU“ i Ivan Malenica, dekan Veleučilišta u Šibeniku.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji. Tako će Program integriranih teritorijalnih ulaganja predstaviti Irena Jurčić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. O najčešćim pogreškama prilikom predaje projektne prijave i o ključnim točkama u provedbi projekta govorit će Rade Dubreta iz HAMAG–BICRO-a, a Ivan Križanović i Domagoj Puljić iz HAMAG-BICRO-a predstavit će financijske instrumenti za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Po završetku stručnog predavanja Boris Pekić iz tvrtke UHY Savjetovanje d.o.o. održat će interaktivnu radionicu "Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj" na kojoj će se predstaviti aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznati posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imat će mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Događanje “Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Program manifestacije dostupan je ovdje.

Sudjelovanje na stručnim predavanjima i radionici je besplatno uz prethodnu prijavu:

Fill out my online form.