Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Beli Manastir
INFORMATIVNO-EDUKATIVNO DOGAĐANJE

U Belom Manastiru održani Regionalni dani EU fondova

Održani regionalni dani EU fondova u Belom Manastiru
1/50
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 13. prosinca 2018. u Etnološkom centru baranjske baštine. Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Tomislav Rob, gradonačelnik Belog Manastira, i predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj
Belog Manastira kroz fondove Europske unije“
na kojoj su sudjelovali Tomislav Rob, gradonačelnik Belog Manastira; Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne i fondove Europske unije u Osječko-baranjskoj županiji; Lidija Dabić, voditeljica ureda LAG Baranja; vlasnik OPG-a Oliver Pavić; Dijana Zrinski, direktorica tvrtke EcoCortec d.o.o. i Kornelija Pacanović Zvečevac, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Ivo Vrandečić Loje iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavio je „Program fizičke, socijalne i gospodarske regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“; Boris Matić iz HAMAG-BICRO-a govorio je o bespovratinim potporama, aktualnim mogućnostima financiranja i najčešćim pogreškama pri provedbi projekata, a Sanja Malec iz HAMAG-BICRO-a održala je stručno izlaganje o financijskim instrumentima za poljoprivredu i ruralni razvoj. Na kraju edukativnog dana je Jasna Matić iz Valencia d.o.o. održala radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su sudionicima predstavljene aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja, a predstavljen im je i proces prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008.