Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Drniš
INFORMATIVNO-EDUKATIVNO DOGAĐANJE

U Drnišu održani Regionalni dani EU fondova

1/4
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani, na razumljiv i pristupačan način, informirat će se o dostupnim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2020. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani, na razumljiv i pristupačan način, informirat će se o dostupnim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

U Drnišu 26. veljače u 10.00 sati u Velikoj gradskoj vijećnici održali su se Regionalni dani EU fondova. Edukacije organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova. Događanje su pozdravnim govorima otvorili g. Josip Begonja gradonačelnik Imotskog i gđa. Tajana Huzak pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora započela je panel rasprava „Razvoj Drniša kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali g. Josip Begonja gradonačelnik Drniša; g. Josip Sučić, OPG Sučić Josip; gđa. Mira Lepur, ravnateljica Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije te g. Marin Miljak, OPG Miljak; Aleksandra Janjić, Algebra.

Po završetku panel rasprave dodijelila su se uvjerenja o osposobljavanju za program voditelja izrade i provedbe EU projekata, projekta Osposobljavanjem do zaposlenja. Zatim su uslijedila stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja" na kojima su predstavnici HAMAG-BICRO-a predstavili aktualne i buduće natječaje. Pregled otvorenih i planiranih natječaja za poduzetnike predstavila je gđa. Marijana Ćutuk, Ključne točke i najčešće pogreške u provedbi projekata prezentirala je gđa. Ina Despotić, te gđa. Sanja Malec koja je predstavila Zajmove i jamstva za ruralni razvoj. Gđa. Mira Krneta iz HBOR-a je predstavila Investicijske kredite za ruralni razvoj a gđa. Matilda Copić Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prezentirala je Mogućnosti financiranja iz EU fondova.

Po završetku stručnih predavanja održala se edukacija "Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj" na kojoj je Goran Zečić iz CORE CONSULTING predstaviti aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznati posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu


Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 030