Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Mursko Središće
INFORMATIVNO-EDUKATIVNO DOGAĐANJE

U Murskom Središću održani Regionalni dani EU fondova

1/10
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, organiziranih u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se u utorak, 17. prosinca 2019. u Centru za kulturu „Rudar“ (Trg bana Josipa Jelačića 10). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Međimurja kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća; Ana Kralj, zamjenica ravnateljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA; Franjo Sobočan, direktor tvrtke Sobočan interijeri d.o.o. i Robert Balaž, vlasnik OPG-a Balaž.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Sandra Majsan, voditeljica odjela za strateško planiranje i razvojne programe u Javnoj ustanovi za razvoj Međimurske županije REDEA predstavila je strateške projekte Međimurske županije financirane iz fondova EU-a, a nakon toga je Josipa Markušić iz HAMAG-BICRO-a održala predavanja o ESIF zajmovima i jamstvima te zajmovima i jamstvima za ruralni razvoj. Prije završetka edukativnog dana su Nikola Turčin i Ana Jagetić iz Poslovne zone Ivanec održali radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su predstavili aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznala posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

 

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu


Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008