Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Osijek
REGIONALNI DANI EU FONDOVA

U Osijeku održani Regionalni dani EU fondova

Regionalni dani EU fondova u Osijeku
1/5
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
U Osijeku 6. ožujka od 10 do 14 sati u Rektoratu Sveučilišta u Osijeku održali su se Regionalni dani EU fondova

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2020. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“.

Putem brojnih događaja, organiziranih u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani, na razumljiv i pristupačan način, informirat će se o dostupnim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije. U Osijeku 6. ožujka od 10 do 14 sati u Rektoratu Sveučilišta u Osijeku održali su se Regionalni dani EU fondova.  Edukacije organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Događanje su pozdravnim govorima otvorili zamjenica gradonačelnika grada Osijeka Žana Gamoš, predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin i pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Davor Huška. Po završetku uvodnih govora započela je panel rasprava „Razvoj Osijeka kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali gđa. Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka; g. Tomislav Barbarić ravnatelj Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije; gđa. Snježana Tolić iz LAG-a Karešica te ujedno i vlasnica OPG Tolić, gđa. Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije.

Po završetku su uslijedila stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja" na kojima je gđa. Jelena Franotović iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prezentirala Program integriranih teritorijalnih ulaganja, a g. Josip Grgić iz HBOR-a je predstavio investicijske kredite za ruralni razvoj i ostale financijske instrumente koje provodi HBOR. Po završetku stručnih predavanja održala se edukacija "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike" na kojoj je gđa.

Dragana Kosanović iz Euro Grant Konzaltinga predstavila uvjete provedbe projekta koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, kako pripremiti potpornu dokumentaciju, koja je procedura slanja projektne prijave te na čemu se najviše gube i dobivaju bodovi. Zaključno, svi sudionici su imali mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove. Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije.

Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr, info@danifondova.eu, fondovi@mrrfeu.hr  ili na tel. 01/63 26 030