Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Pula
INFORMATIVNO-EDUKATIVNI DOGAĐAJ

U Puli održani Regionalni dani EU fondova

1/20
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 5. srpnja 2019. u Gradskoj vijećnici Komunalne palače Grada Pule (Trg Forum 1). Događaj su pozdravnim govorima otvorili Robert Cvek, zamjenik gradonačelnika Pule, i Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Pule kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Robert Cvek, zamjenik gradonačelnika Grada Pule; Patrizia Bosich, privremena ravnateljica JU Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove; Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije; Helga Možé, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva; Ivana Dragišić, v.d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije; Jasenka Kapuralin, voditeljica Centra za europsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Istre; Dorian Siljan, vlasnik OPG-a Siljan te predsjednik udruge ekoloških proizvođača Istarske županije „Istarski eko proizvod“.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Tako je Program integriranih teritorijalnih ulaganja predstavila Irena Jurčić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Sanja Malec iz HAMAG-BICRO-a predstavila je financijske instrumente za poljoprivredu i ruralni razvoj, a o najčešćim pogreškama prilikom predaje projektne prijave i o ključnim točkama u provedbi projekta govorio je Gordan Terzić iz HAMAG–BICRO-a.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Na kraju edukativnog dana je Kristian Korunić iz Moneo savjetovanja održao radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike“ na kojoj su se sudionici imali priliku informirati o preduvjetima potrebnima za prijavu na natječaj, kao i kako izraditi projektni prijedlog. Na radionici se također obradila tema o pripremi natječajne dokumentacije i proceduri slanja projektne prijave te na čemu se najviše gube, a na čemu dobivaju bodovi. Zaključno su sudionici imali prilike postaviti pitanja predavačima.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008